gg recenzija

Nova generacija: testirali smo pametne uređaje za oblikovanje kose

22. prosinac 2022.

Fotografije: IMAXtree

Sponzorirani sadržaj/Lea Ladišić

Inovativna tehnologija, suvremeni dizajn, praktičnost i zdrava kosa kao iz salona - isprobali smo tri proizvoda za oblikovanje kose koji zadovoljavaju sve naše kriterije.

Svaki dan frizura kao iz frizerskog salona - vjerojatno je to svačija nedostižna želja jer si većina nas ipak ne može priuštiti česti odlazak frizeru. Tome je tako što zbog financija, a što zbog manjka vremena, no u svakom slučaju osuđeni smo na samostalno stiliziranje kose. Rješenje je - uložiti u kvalitetne proizvode za oblikovanje i stiliziranje kose - moram priznati da sam se prije godinu dana uz rotirajuću četku za sušenje preporodila i promijenila frizuru - na bolje. No osim četke koju se isplati imati, osobito ako je kosa duga i beživotna, valja uložiti u dobro sušilo i peglu za kosu. Često ćemo zanemariti ove proizvode iako je njihova kvaliteta presudna i za kvalitetu kose i za sami izgled frizure. Unatoč tome, proizvod koji sam do sada najčešće zanemarivala je sušilo za kosu. Utječe li zaista na izgled frizure? Itekako!

image

Fotografije: IMAXtree

A u to sam se uvjerila prilikom isprobavanja Remington PROluxe you linije proizvoda koja sadrži sušilo, peglu, styler odnosno wand, grijanu četku i četku na vrući zrak, a svima im je zajednička inovativna tehnologija koja oblikovanje kose čini personaliziranim iskustvom. Njihova inteligentna StyleAdapt™ tehnologija spoznaje, prilagođava i personalizira toplinu rada prema jedinstvenim potrebama kose. Testirala sam sušilo za kosu, peglu i grijanu četku koja me posebno oduševila, no o tome nešto kasnije.

image

Fotografije: Marko Miščević/CROPIX

Prvo na red nakon pranja kose dolazi, naravno, sušilo, proizvod kojem sam zapravo pridavala najmanje pažnje. Sušenje kose je onaj dio koji želim odraditi što prije i pritom ne pazim (dovoljno) na kosu koja je duga, ali tanka i često suha na vrhovima. Rezultat nakon sušenja nerijetko je kosa koja nema sjaja, volumena niti prave forme koja izgleda dobro. Remington PROluxe You sušilo za kosu prilagođava se potrebama vlasi i tako prilagođava toplinu, a sjajno je i što "poziva" na interakciju. Naime, na LCD zaslonu ponuđena su tri inteligentna načina za stiliziranje - quick dry odnosno brzo sušenje (odlično!), sušenje difuzorom za oblikovanje kovrča te opcija style

image

Fotografije: Marko Miščević/CROPIX

Ovisno o odabranom modulu, prilagođava se temperatura sušenja kako bi se postigla savršena frizura bez vrhova koji strše te bez dodatnog oštećenja kose. Quick dry opcija mi je poslužila za brže sušenje kose, a rezultat je zaglađenija kosa s više sjaja. Uz jedan od nastavaka, sušenje je preciznije što posebno olakšava oblikovanje uvijek neposlušnih šiški. 

image

Blowout frizura puna volumena postiže se uz sušilo za kosu 
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

Nakon sušenja, slijedi stiliziranje uz pomoć Remington PROluxe You™ Adaptive grijane četke. Do sada sam koristila Remingtonovu rotirajuću četku za stiliziranje koja daje dodatan volumen pa mi je trebalo nekoliko pokušaja i "navikavanje" na ovu statičnu četku. No, vrlo brzo sam pronašla više načina za oblikovanje i stiliziranje - od postizanja volumena od korijena pa do laganih valova prirodnog izgleda.

image

Ležerne valove jednostavno je stilizirati uz grijanu četku 
Fotografija: Profimeida

Za razliku od standardnih četki, ova inteligentna StyleAdapt™ tehnologija upija informacije o kosi i samoj tehnici oblikovanja te prema tome prilagođava temperaturu četke. Uz ovaj postupak uređaj se brine da kosa dosegne idealnu temperaturu za oblikovanje od 185 °C tijekom samog postupka uređivanja. Jednostavna je za korištenje, stiliziranje prolazi bez čupanja i zapetljavanja, a kosa ostaje mekana i voluminozna - dakle, ova grijana četka postaje moj svakodnevni saveznik za dobar hair day.

image

Fotografije: Marko Miščević/CROPIX

Nakon nekoliko dana na red je došla pegla za kosu koju inače ne koristim često jer mi je kosa prirodno ravna, no kada želim postići dodatno zaglađenu i ravnu kosu ili pak konkretne kovrče, posežem za njom. Problem s gotovo svakom klasičnom peglom je oštećenje kose, čak i uz preparate za zaštitu kose od topline, najčešće zbog visoke temperature i ploča na kojima kosa zapinje i ostaje neravnomjerno ispeglana. Maksimalnim zagrijavanjem do 185 stupnjeva senzor na Remington PROluxe You™ Adaptive Styleru, uz StyleAdapt™tehnologiju uzduž grijaćih ploča očitava temperaturu kose 2500 puta tijekom svakog oblikovanja.

image

Prije stiliziranja savršene zaglađene punđe, kosu ravnamo peglom i za završni korak, zaglađujemo vrhove 
Fotografija: IMAXtree

Upoznaje tip kose i tehniku oblikovanja pa se toplina grijaćih ploča prilagođava na idealnu temperaturu, a što je posebno važno, Diamond Advanced keramički premaz za ravnomjeran prijenos topline i ultra glatki stil osigurava završni sjaj kose koji se postiže nakon stiliziranja.

image

Fotografije: Marko Miščević/CROPIX

Osim praktičnosti i jednostavnosti prilikom korištenja, Remingtonovi uređaji ističu se dobrim dizajnom koji odaje dojam luksuza, a svaki od proizvoda u ruci se čini kao profesionalni proizvod pa je svako stiliziranje kose u vlastitom domu podignuto na višu razinu. Za kraj ove godine kada češće no inače trebamo dobru frizuru za partyje i druženja, sušilo, grijana četka i pegla su idealni trio, pa rezerviranje termina kod frizera više nije glavna briga. Sve Remington proizvode možete pronaći u Elipsu, a dodatne informacije o proizvodima na službenom Remington webu. Također, u Elipsu su svi PROluxe you proizvodi na 25 posto od 1. prosinca 2022. do 31. prosinca 2022.


*Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji: Gloria Glam x Remington