Bez oštećenja kože

Nova linija proizvoda za ubrzano tamnjenje neodoljivog mirisa novi je hit ovog ljeta

21. lipanj 2024.

Jeste li znali da možete postići lijep i preplanuli ten bez žrtvovanja zdravlja kože? Sve što vam je za to potrebno jesu odgovarajući beauty proizvodi.

Iako je ljeto doba godine koje smo jedva dočekali, svjesni smo kako pretjerano izlaganje suncu može biti negativno po zdravlje naše kože. Upravo zbog toga, u stalnoj smo potrazi za sigurnijim i brzim rješenjima kako bismo ipak uživali u brončanom tenu, naravno bez dugotrajnog sunčanja. Naime, uz korištenje odgovarajućih beauty proizvoda moguće je postići lijep i preplanuli ten. To je jedan od razloga zbog kojeg smo se razveselili nakon što smo našli na tri nova proizvoda za ubrzano tamnjenje nove generacije koji se ističu svojim neodoljivim teksturama, savršenim mirisom te njegujućim svojstvima. Svi ti proizvodi dio su nove kolekcije za ubrzano tamnjenje, hidrataciju i osvježenje - SUPER Coco domaćeg skincare brenda Olival. Riječ je o kolekciji koja donosi učinkovito poticanje preplanulosti uz antioksidativni učinak, ali i njegujuće, nemasne i mirisne teksture za dugo toplo ljeto.

Kako djeluju proizvodi za ubrzano tamnjenje?

Proizvodi za ubrzano tamnjenje potiču jednoliku preplanulost kože tijela i djeluju tako da "izvlače" melanin na površinu kože i tako ubrzavaju proces tamnjenja, dajući koži pri tome zdrav i preplanuli izgled uz minimalnu izloženost suncu. Olival je opet dokazao kako je jedan od predvodnika beauty trendova pa nam i u ovoj novoj liniji predstavlja inovativne formulacije.

Glavni aktivni sastojak za ubrzano tamnjenje u SUPER Coco proizvodima, inovativni je BRONZ‘ALG®. Riječ je o patentiranoj kombinaciji smeđe alge Bifurcaria bifurcata s aminokiselinom acetil-tirozinom. Ovaj spoj sinergijski djeluje na poticanje sinteze melanina, dok istovremeno pruža prirodnu antioksidativnu potporu koja umanjuje negativan utjecaj UV zračenja. I kao što volimo koristiti proizvode s vitaminom C prije nanošenja kreme sa zaštitnim faktorom na kožu lica, voljet ćemo i SUPER Coco jelly i/ili SUPER Coco sorbet koristiti prije nanošenja mlijeka ili ulja sa zaštitnim faktorom na kožu tijela. Dodatno nas veseli kako ovaj inovativni sastojak ima i produljeni učinak poticanja ubrzanog tamnjenja, budući da djeluje i nakon samog izlaganja suncu.

Koji od proizvoda iz kolekcije SUPER Coco odabrati?

SUPER Coco sorbet za ubrzano tamnjenje svilenkaste je, prozračne i kremaste teksture koja po nanošenju ne ostavlja osjećaj težine ili ljepljivosti. Bijela boja sorbeta obogaćena je finim bijelim shimmerom te podsjeća na unutrašnjost školjke, a kožu ostavlja sjajnom i njegovanom. Ugodnog je, kremastog mirisa kokosa koji doprinosi ljetnom ugođaju.

image

SUPER Coco sorbet za ubrzano tamnjenje (7,50 eura)

Ne smijemo izostaviti niti SUPER Coco jelly koji sadrži aloe veru i glicerin koji hidratiziraju i njeguju kožu bez popratnog osjećaja mašćenja i težine, a odlikuje ga lagana, gelasta, hidratantna i neljepljiva tekstura te tirkizno plava boja koja podsjeća na morske valove. Ugodan, kremasti miris kokosa asocira na trope i ljeto. Oba proizvoda omekšavaju i štite kožu od dodatnog isušivanja koje ljeti pojačano uzrokuju sunce, vjetar i morska sol.

image

SUPER Coco sorbet za ubrzano tamnjenje (7,50 eura)

Treći proizvod iz ove nove kolekcije osvježavajuća je maglica za lice i tijelo koja hidratizira i revitalizira kožu te je obavija ugodnim kremastim mirisom kokosa. Sprej-pumpica omogućava osvježenje tijekom vrućih dana i toplih noći, a u svome sastavu sadrži pantenol za poticanje obnavljanja kože te glicerin za dodatnu hidrataciju. Dobro je i to što se maglica može nanositi i nakon šminkanja.

image

SUPER Coco osvježavajuća maglica za lice i tijelo (5,90 eura)

Kada se preporučuje koristiti proizvode za ubrzano tamnjenje?

Proizvode za ubrzano tamnjenje možete početi nanositi i do par tjedana prije izlaganja kože suncu i sunčanja kako bi koži dali priliku da poveća proizvodnju melanina. Budući da su svi proizvodi iz linije SUPER Coco i SUPER Mrkva njegujući, bez problema mogu zamijeniti vašu normalnu kremu ili losion za tijelo tijekom ljetnih mjeseci. A naravno da ih možete koristiti i isključivo na plaži, bez ovog pripremnog razdoblja.

Važnost SPF-a

Proizvodi za ubrzano tamnjenje nisu zamjena za proizvode sa zaštitnim faktorom i koliko god svi težili preplanuloj, brončanoj koži, nikako ne smijemo zaboraviti i na štetno djelovanje sunca na naš organizam. Od sunca se moramo štititi svakodnevno jer samo jedan kraći boravak na suncu bez adekvatne zaštite može izazvati niz neugodnosti - od crvenila i nadraženosti kože, do težih stanja. I zato prilikom korištenja ovih proizvoda za ubrzano tamnjenje ne smijete zaboraviti i na adekvatnu zaštitu kože tijela s odgovarajućim zaštitnim faktorima. Kombinacija proizvoda s visokim SPF-om i jednog od proizvoda iz linije SUPER Coco ili SUPER Mrkva garancija je lijepog ljetnog tena.