Skincare novitet

Novi Glossierov retinol odgovarat će svima

08. rujan 2021.
Fotografije: Promo

Popularni američki brend ima novi hit proizvod koji već obožavaju svi koji su ga isprobali.

Znamo da je retinol najmoćniji anti-age sastojak koji možemo imati u svojoj rutini, ali ponekad imamo love-hate odnos s njime. Zato što je tako snažan, nekima može biti iritantan i uzrokovati probleme na koži, umjesto da radi ono u čemu je najbolji - izjednači ten, ukloni nepravilnosti i smanji vidljive znakove starenja. Problemi nastaju i ako ga koristite prečesto ili u kombinaciji s nekim sastojcima, poput AHA i BHA kiselina u istoj rutini (potrebno je koristiti ih s danom ili barem noći razmaka). 

Novi proizvod iz Glossiera obećava rješavanje ovih problema. Pro-Retinol noćna krema tek je desetak dana na tržištu, a mnogi su već prilično oduševljeni njegovom nježnošću i učinkovitošću. 

Radi se o idealnom proizvodu za one koji tek počinju s retinolom, oblikom vitamina A, jer sadrži 0,5 posto pro-retinola, točnije inovativnog hibrida retinola i masnih kiselina dobivenih iz sjemenki suncokreta. Ovaj hibridni sastojak sadrži sve prednosti retinola - smanjuje vidljivost bora, ujednačava ten i hrani kožu, a nema suhoće kože, iritacije i guljenja. Tu je još i ekstrakt lista stevije koji pomaže pro-retinolu da zagladi kožu i posebno djeluje na bore. Jedna je to od prirodnih alternativa retinolu.

Od drugih snažnih sastojaka, tu je i glicerin, a iz Glossiera kažu da je proizvod pogodan za sve tipove kože, pa i suhu i osjetljivu. Uvjeravaju i da se može koristiti svaku večer, no preporuka je da krenete jednom do dva puta tjedno kako biste bili sigurni da vam u potpunosti odgovara. I ne zaboravite - ako koristite retinol, obavezno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom, čak i ako ste retinol nanijeli prije spavanja, jer izlaganjem na suncu možete puno lakše izgorjeti i oštetiti kožu. Pro-Retinol možete kupiti na službenoj Glossierovoj stranici po cijeni od 35 dolara.