Latex lips

Novi make-up trend koji na usne donosi maksimum sjaja

30. rujan 2022.

Fotografije: IMAXtree

Ovih dana jedino što zanima društvene mreže je sjaj. Sjaj na noktima, sjaj na licu i najvažnije - sjaj na usnama.

Nakon nekoliko godina vladavine mat ruževa vraćamo se sjaju, blještavilu i glamuru sjajila i presijavajućih visokopigmentiranih ruževa. Na društvenim mrežama trend je nazvan latex lips, i to upravo zbog količine sjaja koja, položena na hidratizirane i njegove usne, podsjeća na zabavnu dinamiku lateks materijala. 

Lateks usne gledali smo u lookovima brojnih celebrityja i influencera, a dominirati su počele i na TikTok tutorial videima. Svatko tko je ovog ljeta pratio trendove ljepote na društvenim mrežama mogao je vidjeti kako ludilo za ovim trendom postepeno raste, i to na temeljima ranijih trendova. Nakon općenitog povratka sjajila, a zatim i glazed donut varijante usana u izvedbi Hailey Bieber, nakon beskrajnih uputa i prijedloga za hidrataciju i prirodni sjaj postignut uljima za njegu usana, priča je kulminirala upravo trendom lateksa.

Tekući ruževi za usne snažne pigmentacije i reflektirajućeg sjaja sve su poželjniji i poželjniji. Haus Labs Lady Gage može se pohvaliti rasprodanom Atomic Shake nijansom, a i Urban Decay nedavno je izbacio Vice Lip Bond Glossy Liquid Lipstick. Trend je prihvatio i Byredo, kao i brojni drugi renomirani brendovi. Lateks usne ne moraju nužno biti crvene, ma koliko senzualan taj odabir bio. Moguće su i nešto suptilnije nude varijante, a boja se može prilagoditi i tonovima jeseni. Uz trenutno aktualno i posvuda zastupljeno plavo sjenilo, odaberite nijansu koja će savršeno oslikati vaše namjere.

Za savršene lateks usne potrebna je i dobra preparativa. Sarah Tanno, umjetnička direktorica Gaginog Haus Labsa, ističe da je piling korak bez kojeg se ne može. Šećerni piling usana očistit će ih od suhe kože i nečistoća te učiniti da izgledaju bujnije i glađe, a nakon što usne obrišete od ostataka pilinga i prepoznate dobivenu glatkoću, slijedi hidratacija. Kao i pri svakom nanošenju ruža, važno je usne prvo ocrtati dobrom i kvalitetnom olovkom, a tek onda nanijeti ruž. Previše slojeva ili predebeo sloj stvorit će grudastu, neravnu i nepreglednu površinu, tako da je cilj pokriti što više područja usana u prvom potezu. Ukoliko sam ruž nije dovoljno sjajan, uvijek ga možete nadograditi premazom prozirnog ulja ili sjajila, a nakon što vaše usne zablistaju u punom sjaju, teško da ćete se ikad više vratiti na mat. Ili, barem, dok ga vječni krug smjene beauty trendova ponovno ne dovede na tron.

image

Liquid Lipstick Vinyl Byredo (45 eura)/PHD Hybrid Lip Oil Haus Labs (241,34 kn/32 eura)/Vice Lip Bond Glossy Liquid Lipstick Urban Decay (26,10 eura)/Ruž za usne Byredo (45 eura)