Byredo

Novi parfemski favorit Lil Fleur: miris mladosti i bezbrižnog ljeta

30. svibanj 2020.
FOTOGRAFIJE. Promo/Craig McDean
Ines Madunić
Ines Madunić

Švedski brend Byredo uskoro izbacuje novi parfem naziva Lil Fleur, baza mu je damaščanska ruža s podlogom vanilije i jantara, a dolazi u njihovom uobičajenom minimalističkom pakiranju.

Osnivač brenda Ben Gorham izjavio je kako ga je za novi parfem inspirirala njegova kći tinejdžerica pa je Lil Fleur posveta mladenačkim usponima i padovima te intenzitetu i odvažnosti koje donose adolescentske godine.

image
Osnivač brenda inspirirao se tinejdžerskim iskustvom

Glavni naglasak parfema je na mirisu damaščanske ruže, uz koju se iznenađujuće uklapaju drvenaste nijanse, jantar, vanilija i koža u bazi te visoki kiselkasti naglasci citrusa, bobičastog voća i mandarine.

image
Lil Fleur je cvjetno-orijentalni parfem

Lil Fleur dolazi u minimalističkom pakiranju i bočici, kakve su već tradicionalne za švedski brend Byredo, a za kampanju je fotograf Craig McDean izabrao "obične" djevojke, ne modele, koje su pozirale s cvijećem koje je korišteno u parfemu.

image
Kampanju je snimio fotograf Craig McDean

Byredo je luksuzni kozmetički brend koji je 2006. pokrenuo Ben Gorham, rođeni Šveđanin koji je odrastao u multikulturalnoj obitelji između Stockholma, Toronta i New Yorka. Po struci je vizualni umjetnik, no parfemima se počeo baviti nakon što je upoznao parfumera Pierrea Wulffa. Osim parfema, Byredo proizvodi mirisne svijeće, kozmetičke proizvode, torbe, nakit i modne dodatke.

Parfem Lil Fleur na tržište dolazi 4. lipnja.