Beauty hack

Novi trend: prozirni eyeliner

01. kolovoz 2022.

Fotografija: TikTok 

Transparentni eyeliner jedan je od onih make-up poteza za koje se pitamo - kako se toga nismo raniji sjetili? Za prekrasan, suptilan clean look potrebni su vam samo korektor i četkica.

S vremena na vrijeme u moru ideja, trendova i inovacija koje svako toliko iskrsnu na TikToku, pojavi se i neka koja zaista oduševi. Jedna od njih je i prozirni eyeliner, beauty trend koji je ovih dana zaokupio društvene mreže. Za razliku od raznih TikTok beauty savjeta koji funkcioniraju više kao eksperimenti s težnjom da se neki video plasira kao popularan, ovaj je pogodan i za svakodnevnu primjenu. Riječ je o lijepom, jednostavnom looku koji možete postići uz proizvode koje već posjedujete: sve što vam je potrebno je korektor u nešto svjetlijoj nijansi od prirodne boje vaše kože (ili krema - ako onaj koji posjedujete želite posvijetliti), tanka, plosnata četkica oštrijeg ruba te evetualno blender ili vlažna spužvica.

@lenkalul what do you think? 👀 ib @May Akhtar 🤍 #transparenteyeliner #eyeliner #makeup ♬ Efecto - Bad Bunny

Znamo da je put do savršenog cat-eye looka popločen frustracijama. Mirnu ruku i apsolutnu simetriju nije lako postići, a iza svakog uspjeha stoji proces uklanjanja i ponovnog nanošenja šminke, popraćen željom za odustajanjem. Transparentni eyeliner jednostavnija je, a podjednako efektna verzija omiljenog looka, koja će vam uzeti znatno manje vremena. U ovoj inačici cat-eyea nije presudno da su linije savršene, ravne, neumaljane i identične - jer sve se blendanjem ionako stopi i upije u vašu kožu. Dakle, osim što je efektan sam po sebi, može vam služiti i kao vježba, jer se pogreške načinjene putem na koncu niti ne vide.

Ključnu ulogu u priči igra vaš kapak, odnosno prirodni pigment vaše kože. Obrubite ga linijom korektora te istu nježno stopite s kožom - onaj dio koji je ostao nepokriven šminkom djelovat će poput eyelinera. Ova svjetlija, prirodnija i decentnija verzija cat-eye looka idealna je varijanta za ljetne dane kad koža teži za tanjim i prozračnijim nanosima šminke, a uz to što je romantična i elegantna, podjednako je zavodljiva. 

@kethenydutka 👀Transparent eyeliner yes or no? I could’ve done it better but I’m not mad at it, I like it. Send it to a friend who should try this 🤍  ib @lenkalul #eyelinertutorial #eyelinertrend #transparenteyeliner #graphicliner #makeuptrend ♬ cool kids - <3