Most wanted

Od pramenova, kratke kose i fudbalerke - ove frizure su obilježile 2020. godinu

03. siječanj 2021.
Fotografije: rexfeatures.com
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Frizura koja najbolje pristaje ovoj godini sigurno je fudbalerka, i vole je sve buntovne ‘it‘ djevojke.

Zbog zatvorenih frizerskih salona rijetki su oni koji nisu eksperimentirali s kosom. Najviše su patile šiške, svi smo ih pokušali skratiti na svoju ruku, ne razmišljajući previše o posljedicama. Tako se i bojila kosa, kratili su se vrhovi i rađali beauty trendovi koji su na kraju postali najtraženijim frizurama godine. 

Francuski bob

Bez obzira na pandemiju, bob je jedan od najtraženijih rezova već sezonama unatrag. Ove godine istaknuo se ultra kratki bob, inspiriran chic Francuskinjama i od svih trendova, slažemo se da je ovaj najženstveniji. 

Pramenovi

Frizura koja vraća na početak tisućljeća su istaknuti pramenovi, koje su među prvima nosile Dua Lipa i Jennifer Lopez. Najbolje izgledaju na tamnijoj kosi, kada dolaze u prvi plan pramenovi koji uokviruju lice. Nakon otvaranja frizerskih salona, mnogi su se odvažili na ovaj look. 

Fudbalerka

Možda zbog "Tiger Kinga" kojeg smo pratili u ožujku? Jedna od omraženijih frizura simbolično se vratila baš u 2020. godini, počevši s Miley Cyrus, a godinu s fudbalerkom završava Bad Gal RiRi.

U duhu 70-ih

Takozvani shaggy look i poluduge šiške prizivaju slobodne sedamdesete godine i nose sa sobom nostalgičnu, neopterećenu vibru. Takva je i dobrodošla u ovoj godini, pa chic shaggy rado prenosimo i u sljedeću godinu. 

Pixie

Zbog Zoe Kravitz i sami poželimo skratiti kosu na pixie dužinu. Kratka frizura također je postala popularnija zbog karantene kada je najlakše bilo skratiti kosu do kraja. Zoe pixie nosi na cool i ženstveni način i jedna je od predvodnica ovoga trenda. 

Muškarci sa šiškama

He-bangs ili muške šiške novi su znak modernih muškaraca, a predvodnici trenda su Harry Styles, Justin Bieber i Timothee Chalamet. Ponosno nose mekane, paperjaste uvojke koji im neopterećeno padaju na čelo i ne libe se eksperimentirati s modom i beauty lookovima.