gg izbor

Osjetite snagu novog noćnog seruma

08. listopad 2022.

Fotografije: Press

Gloria Glam

Blue Retinol noćni serum objedinjuje regenerativno djelovanje ekstrakta Life Plankton s čistim retinolom – često smatranim i zlatnim standardom sastojaka za njegu kože.

Brend Biotherm predstavlja noćni serum Blue Retinol, novu generaciju proizvoda za njegu kože koji objedinjuje regenerativno djelovanje ekstrakta Life Plankton s čistim retinolom. Rezultat je pojačano djelovanje čistog retinola (In vitro ispitivanje: čisti retinol ili Blue Retinol) u veganskoj formuli (nema sastojaka životinjskog porijekla). Klinički dokazano - ispitivanjem na 49 ispitanika nakon četiri mjeseca - smanjuje bore kod 100% žena, te poboljšava kvalitetu kože koja djeluje ujednačenija i glađa. 

Prilikom razvoja ovog seruma upotrebljen je najsnažniji oblik retinola: čisti retinol. Blue Retinol sadrži 0,25 posto čistog retinola,  a ta doza optimizira brzinu keratinizacije kože kako bi ih što prije zamijenile nove stanice na površini kože, a njenu sigurnost potvrdili su dermatolozi. Rezultat je obnovljena epiderma te svježiji i glađi ten. Kao najčišći i najsnažniji retinoid iz obitelji aktivnih sastojaka za njegu kože dobivenih iz vitamina A, djelotvornost čistog retinola može se smanjiti izlaganjem zraku i svjetlu. Stoga je Biotherm razvio tehnologiju stabilizacije retinola koja čeka potvrdu patenta i služi za stvaranje čistog stabiliziranog retinola. Ovaj tehnološki napredak osigurava djelotvornost Blue Retinol noćnog seruma do posljednje kapi.

Njegova djelotvornost dodatno je ojačana uparivanjem čistog stabiliziranog retinola s ekstraktom Life Plankton koji je u samoj srži Biotherm proizvoda od nastanka brenda. On sadrži 35 hranjivih tvari koje se nalaze i u koži pa zbog bio-afiniteta, odnosno biološke veze, Life Plankton podržava prirodne funkcije regeneracije kože. Znanstvena ispitivanja koja je proveo Biotherm dokazala su da Life Plankton pojačava djelotvornost čistog retinola na 7 proteina koji su važni za obnavljanje i kvalitetu kože. Stoga se djelotvornost retinola udvostručuje. 

Čisti retinol iznimno je djelotvoran sastojak, a koži je potrebno određeno vrijeme za prilagodbu ovom snažnom postupku obnavljanja i zaglađivanja njene površine. Stoga je potrebno pažljivo upotrebljavati Blue Retinol noćni serum u samom početku primjene. Svaku drugu noć treba primijeniti pola doze seruma. Iako se u početku mogu pojaviti blago crvenilo, peckanje i suhoća kože, Blue Retinol noćni serum ispitan je i dokazano se dobro podnosi. Serum se brzo upija, ima svilenkastu teksturu i ne stvara osjećaj masnoće.

Kako bi dodatno pospješio obnavljajuće djelovanje Blue Retinol noćnog seruma, Biotherm je razvio kremu za dnevnu i noćnu upotrebu Blue Pro-Retinol Multi-Correct. Ona nadopunjuje djelovanje seruma za obnavljanje kože, snažno utječe na bore i poboljšava teksturu kože.