gg izbor

Ovaj lagani ljetni puder otporan na znoj sa zaštitnim faktorom SPF 35 preživjet će i najviše temperature!

06. lipanj 2023.

Fotografija: launchmetrics.com/spotlight

Sponzorirani sadržaj/ Lea Ladišić

Želimo da se make-up prilagođava našoj koži, ostavlja prirodan izgled, daje osjećaj slobode i prozračnosti te pruža njegu i zaštitu. Pronašli smo upravo takav puder idealan za ljetno vrijeme!

Ljeto i make-up mnogima zvuče kao grozna kombinacija, no ako kraj sebe imate prave proizvode koji su prilagođeni ljetnim uvjetima, tada je priča sasvim drugačija. Kao i preparativnu kozmetiku, i make-up je potrebno prilagoditi vremenskim uvjetima, a tijekom ljeta i visokih temperatura to znači da make-up proizvodi kožu trebaju pustiti da diše, biti lagani i ostaviti prirodan izgled na licu. Posljednje što želimo je masna koža pretjerano sjajnog izgleda koja pod utjecajem znoja i teške šminke na licu rezultira prištićima i nepravilnostima. 

image

Lancôme puder smanjuje nesavršenosti poput crvenila, žutila, sivila i tamnih mrlja

Ljeto je zato doba u godini kada se rješavamo suvišnih slojeva make-upa i koristimo samo beauty osnove - najčešće je to puder, proizvod kojeg koristimo gotovo svakog dana, korektor i maskara koja je vodootporna. Uz malo sjaja na usnama ili obrazima, ljetni dnevni make-up je spreman, dok ćemo u večernjim prilikama posegnuti za akcentima u bojama i snažnijim make-up izgledom. Međutim, u oba slučaja podloga je najvažniji dio make-up looka, a od savršenog pudera više ne očekujemo samo dobro prekrivanje, već i njegu te lagani, prozračni osjećaj s kojim se čini kao da niti ne nosimo puder na licu. Dodatna prednost svakog pudera je zaštitni faktor koji pruža dodatnu zaštitu od sunca i zagađenog zraka. 

image

Zendaya je ambasadorica poboljšanog Lancôme pudera 

Kao i svaka beauty entuzijastica, volim istraživati i pronalaziti kozmetičke novitete, no kod proizvoda poput pudera koji je osnova svake make-up torbice, ipak se vraćam provjerenim klasicima koji ispunjavaju sve navedene uvjete. Jedan od kultnih proizvoda na tržištu je Lancôme Teint Idole koji je predstavljen još 1997. godine i sve do danas je ostao pri vrhu najboljih pudera koje možemo odabrati za svaku priliku, osobito u ljetnim danima - upravo zbog efekta prirodnog izgleda, udobnosti te dugotrajnog prekrivanja, bez neželjenog osjećaja težine na licu. Beauty klasik je sada unaprijeđen, pa Lancôme Teint Idole Wear Ultra ima poboljšanu formulu koja pruža 24-satnu prekrivnu moć, a prednost mu je napredna Airwear Technology™ koja ga čini još laganijim na koži i dopušta joj da diše što nam je od iznimne važnosti tijekom ljetnih dana. 

image

Nova patentirana formula dolazi u  bočici koja se može 100% reciklirati s 25% recikliranog stakla koji se nalazi unutar bočice

Glavni uvjeti prilikom odabira pudera su njegova postojanost i lagani, neprimjetni osjećaj dok ga nosimo na licu, bez osjećaja "teške maske". Ako ste u potrazi za takvim proizvodom, Lancôme Teint Idole Wear Ultra je idealni izbor - na prvu osvaja nježna, luksuzna tekstura, lakoća kojom se nanosi i "sjeda" na lice, a s obzirom na moje proširene pore i masnu T-zonu lica, nisam ostala razočarana njegovom snagom prekivanja, čemu pridonosi i njegujući serum koji je dio formulacije. Rezultat je zaglađeno lice i zdravi, prirodni izgled tena koji je ostao postojan od jutra, vremena provedenog na poslu ispred računala pa sve do after-work kave. Puder se najbolje nanosi make-up kistom, no u dnevnim situacijama volim nanijeti proizvod prstima i utapkati ga na kritične zone, što također rezultira zaglađenim, ujednačenim tenom. 

Nova formulacija ovog make-up klasika prigodna je za svaki tip kože, kako mješovite i problematične, tako i suhe. Naime, važno je da puder ne isušuje kožu i ne potiče perutanje, što je čest slučaj s mat podlogama koje imaju veću moć prekrivanja. Ono što čini razliku između ovog i ostalih pudera je količina njegujućih sastojaka, pa on više nije samo dekorativni, već i preparativni beauty proizvod, odnosno hibrid koji pruža najbolje od oba svijeta. Lancôme Teint Idole Wear Ultra, kao što smo spomenuli, sastoji se od 81% seruma za njegu kože, s uz zaštitu protiv zagađenja iz zraka urbanih sredina te SPF 35 faktorom, odlikuje ga i formula otporna na znoj koja sadržava hijaluronsku kiselinu, moringu, vitamin E i prebiotične i probiotične za trajnu hidrataciju. Od tena sklonog aknama do masne kože čije će pore i nesavršenosti prekriti pa do osjetljive i suhe kože koju njeguje potentnom kombinacijom njegujućih sastojaka, vjerujemo da, jednom kada ga probate, zamijenit će sve ostale pudere iz beauty torbice.

*Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji: Gloria Glam x Lancôme