Nema ambalaže

Gel za tuširanje u obliku ‘plahtice‘

20. travanj 2021.
Fotografija: Plus/Instagram
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Novi održivi beauty brend za cilj ima u potpunosti eliminirati plastiku iz kozmetičkih proizvoda.

Poznato je da beauty industrija ima problem s ekologijom i viškom otpada, sjetite se samo silnih plastičnih bočica koje su poslagane u kupaonici. Ne samo da zauzimaju prostor i rade gužvu, što je najmanji problem, jer još veći nastaje jednom kada ih bacimo u smeće. Dok se mnoge tvrtke okreću staklenim ambalažama, refill opcijama i traže "zelene" opcije, i dalje je ekološka održivost u kontekstu kozmetike daleko od pravog rješenja. Više od 120 milijardi pakiranja za kozmetiku je proizvedeno na globalnoj razini,  a samo SAD generira oko 14 milijuna tona plastične ambalaže - jako puno plastike, uz to, za sve te proizvode utrošeno je puno vode.

Svjesni problematike, na tržištu se sve češće pojavljuju brendovi koji održivosti daju novu dimenziju. Posljednji koji nam je ukrao pažnju je novi brend Plus sa zero-waste gelom za tuširanje. Proizvod dolazi u obliku plahtice rađene od dehidriranog papira koji se prilikom tuširanja rastapa u vodi i ne zagađuje okoliš, ne stvara niti dodatak otpad. 

Sadrži njegujuće sastojke poput aloa vere, bademovog ulja, shea maslaca, proizvod je veganski, ne sadrži parabene i sulfate te dolazi u dva unisex mirisa - Summer, s narančom i limunom i Waves, s kokosom, jasminom i mirisom morske soli. Dostupna je i varijanta bez mirisa Cloud. Izgleda jednostavno i zabavno za korištenje, u dodiru s vodom pretvara se u pjenu, a otpad - nestaje! Ako održivost u svakodnevici želite podignuti na novu razinu, ovo je sjajno rješenje. 

image
Jedno pakiranje dolazi po cijeni od 16 dolara i sadrži plahte za 16 tuširanja