gg beauty

Pogled ispod (nevidljivih) obrva

22. studeni 2022.

Fotografija: IMAXtree; Profimedia 

Tekst: Lea Ladišić

Koliku ulogu obrve imaju u definiranju našeg lica, najbolje je vidljivo kad ih - obrišemo.

Kada su potpuno nevidljive, tek tada najviše šokiraju, ali i transformiraju oblik lica, kao i pojam ljepote. Ako ste se slučajno zgražali nad trendom ekstremno tankih obrva koji se nekako uspio vratiti s početka tisućljeća, pripremite se na novi trend - one izbijeljene.

Za ovogodišnju Met Galu Kendall Jenner izbijelila je obrve, a nakon nje učinila je to i druga članica klana Kardashian, Kim, i to u nekoliko navrata. Jednom za kampanju svog brenda Skims, a sada i za naslovnicu magazina Interview. Više od američke zastave, platinasto plave kose i stražnjice koja izlazi iz traperica, izbijeljene obrve su uznemirile, ali i zaintrigirale javnost. Posvijetljene i gotovo nevidljive, naziru se tek ako su raščupane, a istovremeno su jedinstveno sredstvo koje nosi element šoka i provokacije. Svaka dekada nosi oblik obrva koji se u tom trenutku smatra primjerenim ili standardno lijepim - od uredno čupavih obrva, savršeno oblikovanog luka do ekstremno tankih oblika, i tako u krug.

image

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia 

Ove godine kao da se ne mari za standarde, a obrve se "uklanjaju" s lica i daju mu futuristički izgled. Kardashianke nisu jedine koje su se odlučile za izbjeljivanje obrva. One hrabre u celebrity krugovima su i manekenka Bella Hadid, glumica Julia Fox, pjevačice Lizzo i Halsey... A trend se zakotrljao s modnih pista: u jesenskim kolekcijama obrve su "nestale" kod Saint Laurenta, Versacea i kolekcije koja sugerira darkerski, gotički make-up, a zatim i kod dizajnera Marca Jacobsa, koji je također radikalizirao pojam standardne ljepote.

image

Givenchy 

image

Richard Quinn

image

Versace 

Iako nedostatak obrva stvara nelagodu, ovaj intergalaktički trend toliko je primamljiv da slavni ne mogu odoljeti, a da ne otkriju svoje drugo lice, ono s obrvama u blijedom izdanju. Ako se i sami odlučite na ovaj beauty trend, svakako se, umjesto samostalnog eksperimentiranja u kupaonici, prepustite u ruke stručnjaka.

image

PATRICK TA Major Brow Shaping Wax vosak za oblikovanje obrva/ ANASTASIA BEVERLY HILLS Brush 20 četkica za oblikovanje i definiranje oblika obrva/ CATRICE Lash Brow gel maskara za obrve i trepavice/ TOO FACED Fluff and Hold vosak za oblikovanje s četkicom/ KOSAS Air Brow gel u boji za oblikovanje obrva