Young Rose

Popularni brend predstavlja novo lice ruže - u parfemu

05. rujan 2021.
Fotografije: Byredo 

Mislite da ste se zasitili mirisa u kojima glavnu ulogu ima ruža? Byredo nam nudi novu perspektivu

Popularni beauty brend Byredo predstavio je miris pod imenom Young Rose, kojim se zapravo pridružio drugim brendovima koji parfemima s ružom žele dati novo lice. Kreativni direktor Ben Gorham za novi se parfem inspirirao Kinom te je, umjesto da u prvi plan stavi damaščansku ružu, on je naglasak stavio na sečuanski papar te tako suprotstavio tradiciju s novitetom. 

Tako se pridružio onima koji su željeli predstaviti parfeme s ružama u drugačijem svjetlu kao što su Le Labo "Rose 31" te "Une Rose brenda Frederic Malle koji su više bili zemljani nego cvjetni. Isto tako, Aesop je predstavio "Rōzu", a Boy Smells "Rose Load" u kojima se cvjetne note isprepliću s tamnim, drvenastim notama i tako dobili parfeme u kojima se "muški" miris neočekivano sudara s notama nježne ruže. 

I ovaj miris je predviđen za nju i njega, baš kao što su to sve češće parfemi brojnih poznatih brendova. Young Rose je zapravo izvrstan primjer unisex parfema s ružom - u gornjim notama su sečuanski papar i ambreta, u srednjima su damaščanska ruža i iris, dok su u donjim notama ambroxan i mošus.