Najtraženiji rez

Potvrdili frizeri: frizura ljeta i dalje je ona koja se sezonama ne skida s trona najtraženijih

13. lipanj 2020.
Fotografije: Imaxtree
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Zasitili ste se bob i lob frizure? U tom slučaju ste u manjini - naši poznati frizeri otkrivaju nam za kojim rezom prije ljeta raste potražnja, kako nositi šiške te savjete kako održavati kosu kad porastu temperature.

Svako razdoblje ima svoju frizuru po kojoj ga pamtimo, a ovo aktualno pamti se po bobu i lobu. Možda jer izgleda neopterećeno chic, možda jer je jednostavno za održavanje i pristaje gotovo svima, bez obzira na vaš argument, kosa šišana do ramena ili malo ispod njega i ove je godine najtraženija u frizerskim salonima, što su nam potvrdili i naši frizeri. 

Ivan Pervan - Pervan Hair Salon

Najtraženiji rez...

"Prošle godine najtraženija frizura je bio bob, ove godine to je njegova duža verzija - lob. Ovakav rez je tražen i lako se održava, ako je riječ o prirodno kovrčavoj kosi preporučujem proizvode za oblikovanje za ovakav tip kose, dok se dodatno može oblikovati difuzorom. Kod prirodno ravne kose oblikujte lob ili bob s fenom i četkom, ili s peglom za kosu"

Savjet za šiške...

"Kod lob frizure, gotovo uvijek stiliziramo takozvane curtain, odnosno zavjesa šiške. Ostavimo ih malo dužima oblikuju se na veliku četku dok se s fenom uvijaju prema naprijed. Ovalan i srcolik oblik lica najbolje nosi ovakve šiške"

Spas za ljetne vrućine...

"Pletenice, riblja kost - najbolja su frizura kada vladaju vrućine. Savjetujem i nonšalantno podignutu kosu na vrhu glave, s blago izvučenim pramenovima koji će uokviriti lice"

Antonija Mužar - Antonija Studio

Najtraženiji rez...

"Uvijek na proljeće to budu lob i bob frizure. Ako je riječ o kovrčavoj kosi oblikuju se valovi na figaro ili na feniranje, kao i kod ravne kose. Popularan je i surferski look, ako imate ravnu kosu pustite je da se prirodno suši na zraku kako bi ostala malo valovita"

Savjet za šiške...

"Šiške se prilagođavaju prema obliku lica, najpopularnije su trenutno zavjesa šiške, a osobito u proljeće i ljeto zbog vrućina i lakšeg održavanja."

Spas za ljetne vrućine...

"Savjet za frizuru se polušiške i pletenica, ležerna niska španjolska punđa. Ove godine 'in' su i marame s kojima se može na različite načine stilizirati frizura. Svakako je ljeto najbolje doba za dodatnu njegu i prilika je da se kosa oporavi od zimskih uvjeta. Masku za njegu možete nanijeti i dok ste na plaži, na toplini ona će još bolje djelovati"

Sanja Penava - Sophie Salon

Najtraženiji rez...

"I dalje lob, ali i kraće verzije boba su tražene u našem salonu. 'Neuredne' frizure su popularnije i možete ih stilizirati sami, recimo 'lomiti' je po dužini s peglom za kosu kako bi dobila na neopterećeno valovitom looku. Preporučujem i preparate za dodatni wet look.

Savjet za šiške...

"Šiške nisu toliko tražene, ali većina djevojaka voli poluduge šiške u obliku zavjesa. S njima se najlakše postigne željeni messy look i lijepo će uokviriti ovalno lice. 

Spas za ljetne vrućine...

"Visoki rep svakako, ali i pletenice u svim varijacijama. Jako lijepo izgledaju, ujedno su i praktične sitne pletenice koje se pletu uz tjeme i nose se po nekoliko dana bez problema"