Nova rutina

Povratak s ljetovanja pravo je vrijeme za dubinsku njegu kože

27. kolovoz 2021.
Fotografije: Promo
Gloria Glam

Kako ne biste osjećali negativne posljedice ljeta na svojoj koži, tu su sjajni proizvodi kojima ćete spremni dočekati hladnije vrijeme.

Iako je ljeto godišnje doba kojemu se najviše veselimo, često zaboravljamo posljedice koje ono ima na našu kožu. Zbog prelijepog tena spremni smo provesti sate i sate na plaži zanemarujući upozorenja o štetnom utjecaju sunca, a o utjecaju mora, vrućine i vlage niti ne razmišljamo. Kad pred kraj ljeta koža počne gubiti boju, pa se krenu otkrivati sve one sitne nesavršenosti koje je brončana boja velikodušno skrivala, postajemo svjesni da je vrijeme za dubinsku njegu.

Njega kože ne zahtijeva komplicirane korake - svega par trikova dovoljno je da joj vratite sjaj, hidratizirate je i pripremite na hladnije vrijeme. Počnite s temeljitim pilingom lica i tijela (tijelo - Kylie Skin Coconut Body Scrub; lice – Douglas Exfoliating Scrub). Ako ste ga do sada izbjegavali iz straha da ćete izgubiti boju, vrijeme je da tu naviku promijenite. Uklanjanjem mrtvih stanica vaša koža će prodisati, a dodatno ćete poboljšati upijanje, a time i djelovanje proizvoda za hidrataciju. 

image
Nekoliko je koraka potrebno da pripremite kožu za jesen

Nakon pilinga tijela nahranite kožu hranjivim losionom za tijelo (Douglas Essential Moisturizing Lotion) ili mlijekom (Dr Irena Eris Body Art Light Moisturising Milk). Obilato ih nanesite ujutro i navečer, a za najbolji učinak birajte proizvode koji u sebi sadrže ureu, shea maslac ili ulje jojobe. 

Kako je koža lica najviše izložena suncu, veliku pažnju nakon pilinga morate posvetiti njenom hidratiziranju. U tome će vam pomoći hidratantni tonik (one.two.free! Magic Toner) i hijaluronski serum (Revox Just Hyaluronic Acid 5% Hydrating Fluid) koje u rutini trebate nanositi prije kreme. Ovaj moćni duo najbrže će nadoknaditi koži izgubljenu vlažnost te ju pripremiti za zadnji korak, odnosno kremu za lice. Nećete pogriješiti ako birate kremu obogaćenu vodom iz cvijeta ruže koja glasi za ponajbolji ovlaživač kože pa se stoga preporučuje u njezi suhe i oštećene kože (Douglas Rosy Glow Day Cream). Posljedice sunca ponekad idu dalje od isušene i dehidrirane kože, a vidljive su u obliku hiperpigmentacije, odnosno neugodnih tamnih mrlja na licu. Za borbu protiv njih treba vam pravi saveznik, a njega možete pronaći u Tomorrowlabs Mark Removal kremi. 

image
Idealna skin care rutina poslije ljeta

Čak i ako niste dovoljno pazili na kožu ljeti, vrijeme je da to sada napravite. Potražite u Douglas parfumerijama i na douglas.hr najbolje skincare proizvode za sve tipove kože!