Black Opium

Poželjan, odvažan, jednostavno neodoljiv - novi miris koji donosi dozu adrenalina

02. veljača 2022.

Fotografije: Press

Gloria Glam

Kultni miris Black Opium dobio je svoju novu verziju koja donosi osvježavajuće i uzbudljive note smoke i mandarine.

YSL Beauty preobražava svoju mirisnu ikonu Black Opium - predstavlja novi parfem Black Opium Illicit Green. Uz prepoznatljive cvjetne note i tonove kave, u ovom nam parfemu stižu i odvažne note jarko zelene mandarine te svježeg lista smokve i njezina kremastog ploda. Parfem svoju energiju prezentira i kroz "skandalozno" neonski zelenu boju  koja dodatno ističe crne šljokice na bočici. U svijet novog, uzbudljivog mirisa vodi nas ambasadorica parfema od 2018. godine - Zoë Kravitz. 

A ako je suditi po ambasadorici, očekuje nas zaista uzbudljiv i odvažan miris. Black Opium Eau de Parfum Illicit Green donosi dozu adrenalina i senzualnosti, a nastao je suradnjom dviju inspirativnih žena - glavne parfumerke Nathalie Lorson (IFF), koja je jedna od četiriju parfumera koji su stvorili izvorni Eau de Parfum, te Margot Lecarpentier, vlasnice koktel-bara COMBAT Belleville i dobitnice pariške nagrade Cocktails Spirits za najutjecajnijeg ugostitelja i najutjecajniji bar 2019. godine.

Kako bi kreirala novi parfem, Nathalie Lorson dala je mirisu Black Opium novi Illicit Green obrat koji ugađa svim osjetilima – od živahne neonski zelene boje mirisa do senzualnih tekstura koje prožimaju njegove mirisne note. Polazeći od iste inspiracije, Margot Lecarpentier stvorila je bezalkoholni koktel Illicit Green koji prenosi uzbuđenje u noći ispunjenoj mirisom Black Opium.

"Black Opium Illicit Green rezultat je suradnje s miksologinjom Margot Lecarpentier. Udružile smo svoja znanja kako bismo povezale osjetila mirisa i okusa, a pritom smo cijelo vrijeme bile usredotočene na neodoljivost mirisa Black Opium. Smokva se nametnula kao savršen sastojak: posebna je i lako prepoznatljiva, istodobno živahna i neodoljiva te se savršeno spaja s mirisom kave i cvijeta naranče, koji se inače također rabe u miksologiji. S pomoću te ideje stvorila sam parfem, a Margot koktel, dvije iznenađujuće skladne interpretacije", izjavila je Nathalie Lorson koju je oduševila njezina prva suradnja s miksologinjom i iznenadilo koliko zajedničkog ta dva zanimanja zapravo imaju.