Suvremena muževnost

Predstavljeno je novo ruho legendarnog muškog mirisa

11. svibanj 2023.

Fotografije: Promo

Gloria Glam

Legendarni miris sada je dostupan u novoj uglađenoj, muževnoj i elegantnoj bočici, a novitet je i mogućnost nadopune parfema što svjedoči posvećenosti održivosti.

Neki mirisi odolijevaju godinama i ostaju omiljeni na beauty sceni. Predstavljen još 2004. godine, Armani Code jedan je od takvih mirisnih primjeraka. Njegov bezvremenski sastav prepoznatljivog mirisa od sada dolazi u novoj bočici - jedinstvenoga je četvrtastog i zaobljenog oblika koja karakterizira Armani Code liniju, a sjajan novitet je mogućnost nadopune, što je korak prema održivim praksama. 

U ovom drvenastom i jantarnom mirisu sadržana je slojevita muževnost - sastav mirisa naglašava kontraste pri čemu se svježina superesencije zelene mandarine sljubljuje sa srcem aromatičnog lavandina, a senzualni i zavodljivi tonka-grah absolut miješa se s umirujućim srcem cedrovine. Nova vizija Armani Code linije mirisa preispituje zastarjele arhetipove muževnosti i pronalazi nadahnuće u samoizražavanju i važnosti autentičnosti, što prati i novi vizualni potpis. 

Elegantnoga crnog dizajna s bijelim slovima koja stvaraju kontrast, staklena bočica ima zaglađeno prozirno dno, a ističe se kontrastnim i profinjenim srebrnim nosačem čepa s Giorgio Armani monogramom koji se samostalno zatvara.

Miris je 2004. godine osmislio majstor parfumer Antoine Maisondieu. Zadržao je srž originalnog Armani Code mirisa: njegovu prepoznatljivost koja se sastoji od aromatičnih i drvenastih nota te nota tonka-graha, a irisom je istaknuo mekoću koja mirisu donosi profinjenost. Antoine Maisondieu dodao je veću intenzivnost i dašak senzualnosti, pa miris započinje trostrukim iskričavim notama citrusa koje sadržavaju superesenciju zelene mandarine održivo uzgojene u Italiji zbog čega se stvara efekt svježine. One se sljubljuju s notama grejpa i svježinom ulja bergamota. Srce mirisa čini srce lavandina koji je održivo uzgojen u Francuskoj, čime miris poprima moderna i aromatična svojstva, a ta se nota spaja s uljima ružmarina i estragona koji stvaraju svježe, povrtne i aromatične note.

U samoj srži filozofije mirisa nalazi se ideja "Rewrite the Code": suvremeni muškarci trebali bi se osjećati ugodno u svojoj koži bez ikakva pritiska da slijede uvriježene konvencije. Za zaštitno lice novog mirisa odabran je suvremeni muškarac i glumačka zvijezda Regé-Jean Page. 

"Moje viđenje muževnosti nije ograničeno uzorcima i nametnutim vrijednostima. Čitav moj rad, od odjeće do mirisa, sve je samo ne stereotipan i izražava neprestano ispisivanje novih pravila. Ovaj novi miris dodatan je korak u tom smjeru. Muškarac današnjice može slobodno izražavati svoju eleganciju i tako pronaći ravnotežu i harmoniju između toga što nosi na sebi i u sebi, odnosno na taj se način može predstaviti svijetu i živjeti u njemu", riječi su dizajnera Giorgia Armanija.