Zeleno i čisto

Promišljena filozofija ljepote Nika Bašić

24. listopad 2020.
Fotografije: Željka Molnar 
Ines Madunić
Ines Madunić

Osnivačica kozmetičkog brenda BASIC Botanikals Nika Bašić Bunić polako i smisleno plasira svoje proizvode na tržište, a prvi među njima je Lip Pomade, namijenjen njezi usana.

Karantena zbog koronavirusa mnogima je poremetila planove, ali neki su i usred globalne pandemije ostali ustrajni u svojim zamislima i pokrenuli posao. Jedna od njih je i Zagrepčanka Nika Bašić Bunić koja je domaćem tržištu ponudila novi clean green kozmetički brend - BASIC Botanikals, a toj industriji okrenula se iz vlastitih potreba.

"Godinama sam bolovala od duboke zdjelične endometrioze, čije je tretiranje zahtijevalo da iz svoje beauty rutine izbacim sve što nije clean. To je bilo sve što sam dotad koristila. U vrlo lošem fizičkom stanju, psihički iscrpljena od godina bolova, otišla sam na prvu aromamasažu - i to je bila prekretnica. Reakcija mog tijela bila je nemjerljiva s ičim što sam dotad probala i zapanjila me moć eteričnih ulja pa sam odlučila doznati više. Nakon završenih aromaškola i zbog nemogućnosti pronalaska proizvoda koji bi bio zadovoljavajući po svemu - od kvalitete, sirovine pa sve do dizajna - krenula sam kuhati sve što mi je potrebno za njegu", govori Nika, čiji entuzijazam nije zaustavila ni karantena ni zatvaranje granica, zbog čega je morala pričekati s lansiranjem prvog proizvoda jer je na njemu radila s talijanskim partnerima.

"Nisam željela raditi kompromis, osobito ne na kvaliteti, tu sam nepopustljiva. U tom razdoblju posvetili smo se izradi webshopa kako bi sve bilo spremno kada proizvodi stignu", govori Nika dok nam predstavlja prvi proizvod iz linije - Lip pomade. Namijenjen je njezi usana i dolazi u četiri nijanse: Candy, Nude, Berry i Bloom.

image
Lip Pomade možete naručiti na web shopu

"Lip pomade su napravljene od najkvalitetnijih sastojaka za zaštitu usana od vjetra, sunca i radikala kao što su shea maslac, lanolin te hladno prešana biljna ulja poput ricinusovog za hidrataciju. Za potpuni efekt, željela sam da imaju i aktivne komponente pa sadrže, među ostalim, i Q10 te hijaluronsku kiselinu. Time je zaokružena potpuna njega usana, a pritom svaka od nijansi drugačije izgleda i naglašava prirodni pigment."

image
Fotografija: Promo

Naravno, Nika i sama koristi svoje proizvode pa tako pomadu obilno nanosi prije spavanja i ujutro se budi s mekanim usnama koje tijekom dana više nema potrebu mazati. Budući da je riječ o clean green liniji, održivost joj je vrlo važna pa će, čim uvjeti dopuste, nagradama poticati kupce na povrat iskorištene staklene ambalaže.

"Cilj bi bio vlastito recikliranje naše ambalaže. Za to nam treba još vremena, ali smo u međuvremenu osmislili ambalažu koja je uporabljiva i nakon što se proizvod potroši", istaknula je Nika te najavila da će se portfelj BASIC Botanikalsa razvijati polako, osluškujući potrebe kupaca. U planu su svi proizvodi koji su potrebni za njegu, a bit će namijenjeni svima koji vode računa o tome što stavljaju na svoju kožu i kosu.

image
Prirodni sastojci u fokusu su BASIC Botanikals

Basic botanikals proizvode potražite na njihovom web shopu www.basicbotanikals.com a uskoro i ekskluzivno u Amarie Store, u Gundulićevoj ulici u Zagrebu.