Zaštita i prekrivanje

Pudere mijenjamo za ove tonirane kreme

28. lipanj 2020.
Fotografije: Promo
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Ljetna make-up postava sastoji se od laganih formula koje obavljaju više zadataka istovremeno. Tonirane kreme sa SPF zaštitom jedne su od njih.

Odmor od pudera poželjan je za kožu lica nekoliko mjeseci u godinu, primjerice ljeti kada nam teške formule tekućih pudera stvaraju masni, ljepljivi i neugodni osjećaj na licu. Želimo ga izbjeći, ali ne i odreći se prekrivanja u potpunosti, pa spas tražimo u laganim formulama. 

Pažnju pridajemo i SPF faktoru koji kožu štiti od jakog zračenja sunca i ubrzava starenje kože, pa i u ostalim mjesecima, a ljeti pogotovo, nanosimo visoku zaštitu s faktorom od minimalno 30 ili 50. Proizvodi koji u jedan spajaju sve naše potrebe tijekom ljeta na tržištu se nalaze već neko vrijeme i biramo ih umjesto teških pudera koji su prigodniji za hladne dane. Neki od proizvoda tako su se s godinama pokazalali kao provjereni beauty saveznici u koje se isplati uložiti. Tonirane i obojene kreme sa zaštitnim faktorom, BB ili CC kreme koje prekrivaju i njeguju i lagane formule tekućih pudera koji se stapaju s kožomalternativa su za koju se odlučujemo.

BB kreme koriste se već godinama za prikrivanje i ujednačavanje tena, CC kreme namijenjene su za osjetljivi ten i za prekrivanje crvenila, a obojene i tonirane kreme spajaju zaštitu, njegu i prikrivanje - bojom se prilagođavaju koži pa su idealni izbor za ljeto u gradu. Izdvajamo naše beauty favorite.

image
Clinique CC hidratantna krema SPF 30 (270 kn)/
Chanel Les Beiges tonirana krema SPF 30 (270 kn)/
YSL Éclat All-In-One Glow tekući puder SPF 23 (407 kn)/
Lancome Teint Idole Ultra Wear tekući puder SPF 15 (399 kn)
image
Eucerin Photoaging CC tonirana krema SPF 50+/
LRP Toleriante Teint hidratantni tekući puder SPF 20 (oko 160 kn)/
Avene tonirana krema SPF 50+ (160 kn)