Volimo French

Rez koji će zamijeniti klasičan bob: doza francuskog stila uz frizuru chic djevojaka

27. srpanj 2020.
Fotografije: Instagram
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Da su bob i lob ‘it‘ frizure i ove godine, potvrdili su nam frizeri još početkom ljeta. No konkurencija ovim frizurama jedna je još kraća verzija ovog popularnog reza.

Iz raznih (ne)poznatih razloga barem jednom godišnje zasitimo se svoje frizure i poželimo neku novu, bilo da je riječ o promjeni boje, drastičnom rezu ili tek neprimjetnoj promjeni. Kada je u pitanju dužina kose koje je trenutno u trendu, suprostavljene su duga i ravna frizura s bobom i dužom verzijom lobom, koji dominira već nekoliko godina. Inspiraciju za nešto malo drugačije pronašli smo kod ultimativnih chic djevojaka, Francuskinja, koje su osim po crvenom ružu i razbarušenim šiškama poznate i po svojoj verziji bob frizure.

Francuski bob seže negdje između brade i jagodica - radi se o kratkoj bob frizuri, poput one koju je nosila Amélie u romantičnoj komediji iz 2001. godine te koja najčešće dolazi s šiškama stiliziranim na nemaran način, a cijela frizura ostavlja dojam kao da se niste trudili, a svejedno izgledate jako chic. 

Kratki bob ovakvog stila jednostavan je za održavanje - ulje za njegu i pjena za kosu za pomoć pri oblikovanju su dovoljni saveznici, a poigrati se možete s uvijenim pramenovima prema unutra ili van koji se postžu uz pomoć pegle ili četke. Šešir ili marama u kosi dodaci su s kojima se može upotpuniti u ljetnim danima, kao i s ukrasnim kopčicama i špangama. Idealan je rez za osvježenje izgleda i promjenu. Navodno su ga sve Francuskinje nosile u djetinjstvu kada su ih majke šišale kod kuće, a sličnih pothvata sigurno se možete sjetiti i sami. Prigodno za trenutnu situaciju - inspirirajte se prijedlozima!

French bob inspiracija