Fenty Skin

Rihannina skincare linija: sprema li beauty mogulica još jednu revoluciju?

30. srpanj 2020.
Fotografije: Getty Images

Još od ožujka prošle godine nagađalo se o prvoj liniji za njegu lica koju potpisuje Rihanna. Napokon je stigla, a svi se pitaju je li riječ o još samo jednoj celebrity kolekciji proizvoda?

Pjevačica, modna i make-up mogulica 2017. godine napravila je pravu revoluciju s Fenty Beauty brendom. Rihanna je predstavila nijanse pudera za baš svaki ton kože, pa danas nudi i preko 40 nijansi, naravno uz ostatak make-up proizvoda koji su doživjeli ogroman uspjeh. 

Svoje beauty carstvo Rihanna sada širi i na proizvode za njegu kože (koji su dostupni od 31. srpnja ili već od danas ako se prijavite mailom), no za razliku od velikog broja proizvoda, Rihanna skincare rutinu svodi na minimalizam i nudi tri proizvoda, kako bi pokazala da se s manje može napraviti više. 

"Željela sam da linija proizvoda za njegu kože bude cjenovno prihvatljiva, jednostavna i da rutinu rastereti od kompliciranog kombiniranja proizvoda - zato je ova namijenjena svakome. Fenty Skin sadrži sve što sam nekad željela imati u svojoj rutini", kazala je pjevačica s Barbadosa. Nakon najave skincare linije, sada je napokon otkriveno i o kojim se proizvodima radi. 

Linija dolazi uz slogan "New Culture of Skincare", a sadrži gel za čišćenje lica Total Cleans’r Remove-It-All, inovativni serum i toner u jednom proizvodu - Fat Water Pore-Refining Toner Serum te hibrid hidratantne kreme i SPF zaštite Hydra Vizor Invisible Moisturizer Broad Spectrum SPF 30. U vrijeme kada je tržište zasićeno celebrity skincare linijama, pitamo se može li Rihanna još jednom uspjeti prodrmati tržište i nakon trenda opširnih rutina vratiti fokus na minimalizam te se istaknuti s rutinom od tri koraka. Uz proizvode koji su osnova beauty rutine, Rihanna se usmjerila na mlađu publiku pa anti-age proizvodi nisu dio linije (barem ne za sada), proizvodi su veganski, gluten-free i sadrže miris pa navadno mirišu popt njezinog rodnog Barbadosa. 

image
Total Cleans'r Remove-It-All Cleanser (20 funti)
image
Fat Water Pore-Refining Toner Serum (25 funti)
image
Hydra Vizor Invisible Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 (30 funti)

Barbadoška trešnja nalazi se u čistaču za lice i bogata je vitaminom C, Fat Water Pore-Refining toner i serum za lice teksture je želea i sadrži sastojke poput niacinamida, ujednačuje ten i sužava pore. Hidratanta krema ne sadrži štetne filtere koji su zabranjeni zbog negativnog utjecaja na koralje i okoliš, no sadrži kemijske filtere koji ovaj SPF čine nevidljivim na koži. Hidratantna SPF krema namijenjena je za dnevnu hidrataciju, no vjerujemo da će se Rihannin tim pobrinuti i za noćnu hidratantnu kremu. 

Sudeći po recenzijama stranih beauty urednica, Fenty Beauty nudi kvalitetne proizvode koji su ispunili očekivanja, no ako ih želite isprobati na vlastitoj koži, dostupni su za narudžbu od sutra. Minimalističko pakiranje odgovara filozofiji jednostavne rutine njege koju Rihanna promiče, cijene su prihvatljive, od 20 do 30 funti (napomenimo da hidratantna krema dolazi u refill pakiranju), a uzbuđenje obožavateljica je veliko - vjerujemo da će brzo nestati s virtualnih polica.