GG X DOUGLAS

Sada se posvetite njezi lica: 3 ključna koraka za blistavi ten 

13. travanj 2020.
Fotografija: IStock
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Kada napokon izađemo iz karantene, planiramo zablistati - to uključuje čistu i zaglađenu kožu lica kojoj ćemo sada posvetiti ono vrijeme koje do sada nije imala. 

Možda vam se tako ne čini, no vrijeme provedeno u izolaciji može imati svoje dobre strane. Za početak, to je dodatno vrijeme u kojem se sada možemo malo više posvetiti sebi. Životi su nam se usporili, ne jurimo s jednog mjesta na drugo već se trudimo zabaviti u vlastitim domovima. Posebno će nam na tome zahvaliti naša koža i ten, koji su sada prodisali i koje smo oslobodili od svakodnevnih rituala nanošenja i skidanja make-upa.

Osim toga, slobodno vrijeme iskoristit ćemo za njegu za koju do sada nismo imali vremena. To se odnosi na dubinsko čišćene i hranjenje kože lica, kojoj je regeneracija potrebna, bez obzira na to koliko ste joj vremena posvećivali do sada. Osobito nakon zimskih dana, koža zahtijeva obnovu i dodatnu njegu. Topli zrak u zagrijanim prostorima i vanjska hladnoća ostavljaju vidljivi trag na tenu, a pravilnom njegom pripremamo ga za toplije proljetne dane.

Novi beauty trendovi donijeli su nam bogate rutine inspirirane korejskim načinom njege, a zatim i japanskim i skandinavskim, no zajedničko svim rutinama su najvažniji koraci koji uključuju - čišćenje, pripremu kože i dubinsku njegu. Nova linija clean beauty proizvoda one.two.free! za njegu lica bazira se na tri jednostavna koraka, a ekskluzivno je dostupna u web shopu Douglasa. Linija se može naručiti i pozivom na broj 0800 1221.

Čišćenje kože

Večernju beauty rutinu započnite s umivanjem u mlakoj vodi, nakon čega dolazi nježni piling. Kako se koža ne bi iziritirala, piling se koristi jednom do dva puta na tjedan, a ostale dane kožu čistimo s nježnom pjenom za čišćenje lica.

image
Favourite Foaming Cleanser pjena za čišćenje lica (99,90 kn) i Radiance Enzyme Peeling piling za lice (155 kn) / one.two.free! ekskluzivno dostupno u Douglas web shopu 

Priprema prije hidratacije

Toneri će preporoditi kožu lica i nakon što ga uključite u rutinu, teško ćete ga se odreći. Nanosi se nakon čišćenja, osvježava kožu, hidratizira je i priprema za sljedeći korak u njezi. Nakon tonera nanosimo serum s hijaluronskom kiselinom, za zaglađeno i mekano lice. U kombinaciji, ova dva proizvoda daju željeni plumpy izgled i zdravi sjaj.

image
Magic Toner tonik (155 kn) i Hyaluronic Power Serum za njegu (169 kn)/one.two.free! ekskluzivno dostupno u Douglas web shopu 

Hidratacija

Ključni i završi korak je dobra hidratacija njegujućom kremom. Biramo Ultimate Glow Cream clean brenda one.two.free!, ujedno s anti-age njegom kako bi zagladili sitne bore i vratili koži elastičnost. Po potrebi, na okoloočno područje nanesite njegu namijenjenu tankoj koži oko očiju, koja je posebno osjetljiva u svako doba godine. 

image
Ultimate Glow Cream krema za lice (212 kn) i Eye Wonder Cream za područje oko očiju (155 kn)/ one.two.free! ekskluzivno dostupno u Douglas web shopu