Back to basics

Skinimalism je beauty trend koji nam je svima potreban

25. prosinac 2020.
Fotografije: Imaxtree

U ovoj godini smo počeli cijeniti ono prirodno i shvatili smo da nam nije potrebno puno za ljepotu - trend minimalizma nastavlja se u 2021.

Nakon svakog maksimalizma dolazi povratak na početne postavke, vraćanje prema jednostavnosti i minimalizam. Možemo se svi složiti kada kažemo da je svima nama upravo to potrebno u rutinama ljepote - minimalizam se uvlači u mnoge pore lifestylea, pa i u beauty industriju. 

Zaboravite na one rutine od desetak koraka, na savršeno iscrtane obrve, baking, konturiranje i nanošenje nekoliko slojeva highlightera. Nakon zasićenja trendovima koji su slični ovima, prirodni izgled i ljubav prema vlastitoj koži, koliko god nesavršenosti imala, novi su pokret beauty svijeta koji će dominirati 2021. godinom. Usporedno sa slow beauty pokretom koji se počeo razvijati u ovoj godini, u karanteni smo naučili da nam silni proizvodi nisu potrebni i da je koža najljepša kada joj pružamo osnovnu njegu - i kada slušamo njezine potrebe.

Trend skinimalism po godišnjem predviđanju mreže Pinterest vodeći je za nadolazeću godinu i vrti se oko jednostavne rutine njege, prirodne teksture kože koja je najljepša dok je zdrava, baš kakva je u svom izvornom obliku i oko prirodnog izgleda uz malo šminke. Osim zagušenja make-upom, a zatim i pretjeranim brojem proizvoda za njegu, skinimalism dolazi i kao odgovor na nerealne standarde ljepote, nametnute putem društvenih mreža. Razno razni filteri koji neprirodno zaglađuju lice, podižu jagodice i tvore oblik bademastih očiju postali su bizaran trend koji ozbiljne posljedice može ostaviti na samopouzdanje starijih i pogotovo mlađih generacija. Trend u ljepoti kojem se zato veselimo - onaj koji naglasak stavlja na prirodno, jedinstveno i zdravo. Naravno, i dalje volimo proizvode za njegu i make-up, no nije nam nužan svakodnevno, dok će koža biti zahvalna na odmoru od teških formula i toksičnih sastojaka kojih u rutini želimo što manje.