Raja Daniel

Slavni face designer nam je rekreirao dva kultna Armani looka

23. studeni 2022.

Fotografije: Neja Markičević/CROPIX

Lea Ladišić/ Sponzorirani sadržaj

Glazbenica Gina Damjanović, Armanijev make-up artist Raja Daniel i lookovi koje smo poželjeli nositi jer u potpunosti laskaju obliku lica i ističu prirodnu ljepotu.

Raja Daniel je make-up kistove uzeo u ruke sa 17 godina, a danas je ovaj Libanonac jedan od najcjenjenijih make-up artista na svijetu. Ako ne sređuje zvijezde za crveni tepih i glamurozne premijere, Raja radi kao face designer za Armanijev tim. Pet godina radio je za Armani Beauty u Dubaiju, nakon čega se preselio u Pariz gdje je dobio titulu face designera, internacionalnog make-up trenera i edukatora.

Imali smo prilike upoznati talentiranog umjetnika prilikom njegovog dolaska u Zagreb i vidjeti ga na djelu. Glazbenica Gina Damjanović našla se u ulozi modela, a Raja Daniel je samo za nas rekreirao dva kultna Armani Beauty looka. Ističe kako je filozofija dizajnera Giorgija Armanija naglašavanje prirodne ljepote pomoću make-upa, nikako prekrivanje teškim slojevima šminke. Lookovi koje nam je pokazao svjedoče takvom pristupu - svježa, prozračna koža, oči naglašene neutralnim i smeđim nijansama i lagani sjaj na usnama. 

image

Raja Daniel i Gina Damjanović 

Armani smokey eyes

Prepoznatljivi Armanijev smokey look Raja je izveo u smeđim nijansama. Ono što ga čini drugačijim je dojam 3D izgleda, nema oštrih linija već je izgled "mekan" i blendan. Face designer ističe da Armani voli vidjeti modele dok šetaju po pisti iz svakog kuta pa se i make-up na očima izvlači prema van tako da laska licu i prati oblik oka. 

Armani runway look (FW/2022.)

Za posljednji modni show Giorgija Armanija rađen je grafički look inspiriran glumačkom ikonom Gretom Garbo - retro linija suptilno je naglašena na gornjem kapku i prati oblik oka. Ono što je karakteristično za Armani make-up je individualni pristup svakom licu - make-up ne diktira izgled već se prilagođava svakom obliku lica i karakteru. Savršena linija koja spaja dozu dramatičnosti i elegantnog, nježnog looka po kakvom je Armani poznat. 


*Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji: Gloria Glam x Armani Beauty