Inspiracija

Snaga je u kosi: 5 žena čije frizure uvijek privuku pozornost

30. prosinac 2021.

Fotografija: RexFeatures

Samopouzdane, snažne, ženstvene na svoj unikatni način, gg žene koje nas inspiriraju ne pripadaju u isti “kalup” ili u nametnuti pojam ljepote, već nas osvajaju energijom kojom zrače. A kosa i dobra frizura su u tome veliki saveznici, jer nas na više razina osnažuju.

Osim hair stilista koji trendove nameću kroz modne piste, ulogu krojača trendova imaju i neke od najpopularnijih žena svijeta koje nam dokazuju da ženstvenost proizlazi iz stava, a ne predodređenog imidža i stila. Ikone glazbenog, glumačkog ili influencerskog svijeta predvode nove trendove, između ostalog i na području ljepote, pa često u njima nalazimo inspiraciju - ne samo onu vezanu za vanjski izgled, već i za sam pristup njegovanju i poimanju ljepote. Danas je pogled u njihove rituale ljepote otvoreniji no ikad, ponajviše zbog društvenih mreža kroz koje nam pružaju uvid u njihov privatni svijet. Brojevi dovoljno govore o njihovom utjecaju, a pjevačica i ikona generacije Z Billie Eilish najbolji je primjer toga. Kada je prije nekoliko mjeseci tamnu kosu s izrastom kričavo zelene boje zamijenila platinasto plavim pramenovima, fotografija kojom je to obznanila pratiteljima na Instagramu “srušila” je ovu društvenu mrežu i postala jedna od onih s najviše lajkova. A zajedno s Billie, sličan utjecaj imaju i beauty mogulica Rihanna, ekspertica u promjeni frizura, pop ikona Dua Lipa, koja se također rado izražava promjenom frizure, Miley Cyrus kao rock’n’roll diva te glumica Margot Robbie, vječna holivudska inspiracija za profinjeni look. Potpuno različite po beauty stavovima, a slične po pristupu njegovanju koji se odmiče od onog klasičnog i naglasak stavlja na vlastito zadovoljstvo, zdravi i njegovani izgled i karakter.

Miley Cyrus

Miley nije samo Disney zvijezda koja je prešla na buntovnu stranu - ne promatramo je kroz tu prizmu, već je percipiramo kao autentičnu, samopouzdanu ženu koja živi po svojim pravilima - i pritom ima ubojito dobru frizuru, bilo da je riječ o mullet rezu koji trenutno njeguje ili pixie frizuri koja joj je sjajno pristajala uz crte lica i punkerski stil.

image

Miley Cyrus

Fotografija: RexFeatures

Dua Lipa

Uvjerila nas je da je trend pramenova u boji recept za jako cool look inspiriran početkom tisućljeća, a zatim se odvažila na izrast ružičaste nijanse koji kontrira njezinoj tamnoj boji kose. Pristaje joj i crvena kosa, kakvu je nosila za potrebe Versace kampanje, a glamurozni uvojci sjajne, crne boje naglašavaju divu u njoj. U svakom slučaju, obožavamo Lipinu sklonost eksperimentu i odvažnost s kojom uvijek ostaje potpuno vjerna sebi.

image

Dua Lipa

Fotografija: Profimedia

Rihanna

Beauty kameleonka, ikona stila i žena koja pretvara u zlato sve što dotakne. Ako pričamo o eksperimentiranju s izgledom, Rihanna je nametnula svoju kategoriju i isprobala baš svaki look kojeg se možemo sjetiti. Trenutno je uzela pauzu od poigravanja koloritom i odabrala trendi frizuru koja je obilježila 2021. - seksi mullet look s retro prizvukom.

image

Rihanna

Fotografija: Profimedia

Billie Eilish

Predvodnica generacije Z u nekoliko navrata je pokazala da ima što za reći te da je ono “drugačije” na uspavanoj sceni bilo prijeko potrebno. Od oversized kompleta koje je stilizirala uz tamnu kosu zelenih pramenova, pa do old glam izdanja poput onog za naslovnicu Voguea, Billie je prošla kroz beauty evoluciju i radujemo se vidjeti nove trendove koje će tek povesti. 

image

Billie Eilish

Fotografija: Profimedia

Margot Robbie

Ultimativna inspiracija za savršene uvojke plave nijanse iznova je glumica Margot Robbie. Zagasiti i pješčani tonovi plave koji se prelijevaju dužinom kose ili platinasta boja koja očarava sjajem, Margot ima recept za look koji odiše starim Hollywood glamom, ali u suvremenoj, autentičnoj verziji.

image

Margot Robbie

Fotografija: RexFeatures