Miris jeseni

Snažni i arogantni - parfemi koji utopljavaju hladne dane

30. kolovoz 2021.

Muškim parfemima često dominiraju mošusne i drvenaste note, koje su zatim nadopunjavane egzotičnim začinima, citrusima ili cvijećem. Uglavnom susrećemo vetiver, cedar, pačuli, barut, ali i vaniliju kao česte baze parfema.

Jesen, rana jesen, svježa jutra, mirna jutra, hladnije noći - traže od nas intenzivnije, toplije i opstojnije mirise. Odabranih pet parfema su inicijalno mišljeni za muškarce (tako je barem ispisano na njihovim bočicama), ali znamo da sve više žena voli upravo te opornije, snažnije, arogantnije mirise. Mi ne sudimo, samo preporučujemo.

MAISON FRANCIS KURKDJIAN OUD 

Ovaj "teški" parfem ponovno je u igri od 2018. godine kao snažnija interpretacija izvorne Oudove formulacije, napravljena za istinske obožavatelje. Koristeći oud iz Laosa (vrlo rijetka i dragocjena roba), Kurkdjian je umotao sastojak u "poplun" mošusa i vanilije, pojačavajući tako jačinu njegovih začinskih i drugih, bogatih aroma. Šafran, elemi, biljni mošus, cedrovina iz Maroka, akord vanilije i pačuli iz Indonezije u kombinaciji rade pravo malo čudo.

image
MAISON FRANCIS KURKDJIAN OUD Extrait de parfum

ACQUA DI PARMA SIGNATURES OF THE SUN OUD

Ovaj je miris arbitar dobrog ukusa, s elegancijom koja prožima njegovu DNK, uvijek možete vjerovati u parfem Acqua di Parma. Od 1916. ovaj brend stoji kao simbol "prikrivenog" talijanskog luksuza. Stoga ne čudi da bi njegova jedinstvena, ali vrlo nosiva interpretacija sastojka ouda mogla biti zavodljiva onima koji se odlučuju tek upoznati s ovakvim notama. Odajući počast mirisnim tradicijama Bliskog istoka, otvara se i mediteranskim agrumima uobičajenim za njegov prepoznatljivi miris Colonia prije nego što zađe duboko u bogate okuse korijandera, drva amayrisa, sandalovine, cedrovine, agara (oud), mošusa i pačulija.

image
ACQUA DI PARMA Signatures of the sun oud Eau De Parfum

GUCCI, THE ALCHEMIST’S GARDEN THE VOICE OF THE SNAKE

Suradnja između Guccijevog kreativnog direktora, Alessandra Michelea i renomiranog parfimera, Alberta Morillasa, The Alchemist's Garden luksuzna je kolekcija mirisa, ulja i svijeća, koja (kako bi ime sugeriralo) eksperimentira sa slojevima biljaka, cvijeća i modernih molekula za stvaranje suvremenih tonova. Ovaj, najmuževniji u nizu, istražuje afrodizijačke kvalitete ouda, kombinirajući ga s intenzivnim kožnim notama, šafranom i pačulijem. Koliko god bilo očaravajuće, ako tražite suptilno, možemo vam predložiti da ovaj zaobiđete.

image
GUCCI The Alchemist` s garden od the snake Eau de Parfum

COMME DES GARCONS WONDEROUD

Wonderoud je mirisi slobode. Raskošan, popustljiv i beskompromisno beskompromisan, poput većine mirisa Comme des Garcons, on ruši mnoga tradicionalna pravila "strukture" koja su u parfumerijama utkane, s većinom drvenih nota koncentriranih u "srcu", a ne u bazi. Zbog svih ovih razloga (i više) bolje ga je odabrati kao večernji miris. U sebi sadrži: drvo cedrovine, australsku sandalovinu, haićanski vetiver, drvo guaiac i indonezijski pačuli.

image
COMME DES GARCONS Wonderoud Eau de parfum

VERSACE POUR HOMME OUD NOIR 

Versace Pour Homme dramatičan je odmak od originala. Dok je miris iz 2008. energična, osunčana proslava zelenih i cvjetnih nota, Oud Noir "šeta" po ponešto tamnijoj strani. Duboko teksturiran i hipnotiziran miris, ugodno je smješten u istočnjačkoj/drvenastoj mirisnoj obitelji, intenzivan je i kraljevski u svom sastavu. Otvara se gorkom narančom, crnim paprom i nerolijem, potrebno je naglo zaroniti u utješno središte aromatičnog šafrana, kardamoma i banana. Oud se aktivira nakon sat ili dva, okružen pačulijem i kožnim drvetom. 

image
VERSACE POUR HOMME OUD NOIR Eau de parfum