Beauty trend

Sasvim posebna manikura: ‘blush nails‘

22. rujan 2022.

Fotografije: Instgaram

Trend koji dolazi iz Koreje postaje sve traženija manikura koju i sami možete isprobati, u potrazi za nešto drugačijim noktima.

Iako je svijet trenutno zaluđen načinom na koji Hailey Bieber nosi manikuru (glazed donut i smeđe manikure i dalje su trending), na beauty radaru pojavila se nova manikura zbog koje biste se mogli odlučiti na nešto drugačiji izgled noktiju. Veoma je suptilna i nježna, a inspirirana je korejskim beauty trendovima. Izgledom, podsjetit će na korejske anime filmove i likove rumenih obraza.

Takozvani "blush nails" može se postići doslovnim korištenjem rumenila - na nanesen bazu četkicom se dodaje sloj rumenila na sredinu nokta, kako bi se postigao "efekt rumenilosti". Nježni naglasak na noktu stvara gradacijski efekt koji može biti dodatno naglašen jelly teksturom, odnosno dodatnim slojem prozirnog trajnog laka. Manikuru možete nositi u jednostavnoj varijanti, s kombinacijom prozornog laka i rumenog naglasaka, ili se poigrajte ostalim nijansama i primjerice vrh noktiju zaokružite plavom, crvenom ili ružičastom nijansom. Umjesto korištenja rumenila u prahu, efekt se može postići i uz lak za nokte u nježnoj nijansi. Na TikToku možete pronaći DIY primjere za "blush manikuru", a naravno, s idejom uvijek možete doći u omiljeni salon za manikure.