Odmor od proizvoda

Tajna je u jednostavnosti: zašto bi trebali probati ‘skin fasting‘?

11. lipanj 2022.

Fotografija: imaxtree

Rutine od desetak koraka, kažu stručnjaci, potrebno je s vremena na vrijeme reducirati na minimum. Na taj način dajete koži priliku da se odmori i obnovi hidrolipidnu barijeru.

U kontekstu prehrane, fasting se obično bazira na tome da se dan podijeli na period u kojem se smije jesti i na onaj u kojem se ne smije. U kontekstu njege kože, nije riječ o podjeli dana već tjedana: stručnjaci predlažu da na puna tri tjedna svedete rutinu na ono najosnovnije - čistač za lice i hidratantnu kremu - kako bi se koža obnovila i "prisjetila" svoje izvorne, prirodne moći. Fasting se preporučuje onima koji primijete pojavu iritacija na licu. Iako do njih često dolazi zbog reakcije kože na jedan specifičan proizvod, ako ne i sastojak, ne bi bilo loše kožu privremeno odmoriti od proizvoda općenito, jer prevelika količina istih utječe na zaštitnu odnosno hidrolipidnu barijeru kože. Njena je funkcija spriječiti da alergeni i čestice od onečišćenja uđu u kožu i oštete je, a zadržava u sebi vlagu koja je koži potrebna. Ako previše čačkamo po toj barijeri i opterećujemo je sastojcima na koje nam lice loše reagira, ona će se oštetiti i slabije djelovati, a mogu se pojaviti i već spomenute iritacije - crvenilo, svrab ili suhoća. Fasting se preporučuje provesti na tri tjedna, nakon čega možete početi uvoditi sastojak po sastojak natrag u svoju rutinu, oprezno promatrajući koji je od njih doveo do iritacije.

Dok odmarate od seruma, tonera, tonika, noćnih i okoloočnih krema, prepustite se odabiru savršenog čistača za lice i hidratantne kreme, odnosno osnovama skincarea. Što se zaštite od sunca tiče, umjesto kemijskih, birajte one kreme koje pružaju mineralnu (fizičku) zaštitu od sunca. Ako ste se taman spremali obnoviti svoju zalihu, donosimo vam odlične preporuke proizvoda koji već dugo osvajaju ljestvice omiljenih. Držite se onih jednostavnih, laganih i neinvazivnih, od prirodnih sastojaka, i odmorite lice od podražaja.

image

Ulje za čišćenje lica Paula's Choice (210 kn)/ Mlijeko za čišćenje lica La Roche-Posay (115,90 kn)/ Gel čistač protiv začepljenih pora Skintegra (139 kn)/ Pjenušavi gel za čišćenje lica L'Occitane (156,60 kn)

image

Hidratantna krema Biobaza (10,24 eura) / Hidratantna krema Hydro Boost® Face Neutrogena (117,10 kn) / Kremasta njega za hidrataciju i intenzivan sjaj Bioderma (142,90 kn) /Hidratantna krema Aquaporin Active Eucerin (172,64 kn)