gg inspo

Talijanska manikura: omiljena TikTok poslastica

22. kolovoz 2022.

Fotografija: Instagram

Za one kojima je dosadio "french", neka naprave mjesta za talijansku manikuru. Njena je posebnost u tome što će vaše kratke nokte učiniti vidno duljima, a uz nešto dodatne opreme, možete je napraviti i kod kuće.

Kad su nokti u pitanju, svatko se više-manje može svrstati u jedan od dva tabora: oni koji obožavaju ultra duge i istaknute nokte, nasuprot onih koji ih ne podnose. Srećom, talijanska manikura koja je u zadnje vrijeme osvojila TikTok, pogoduje i jednima i drugima. Primjenjiva na kraće, stvara efekt dugih i zdravih noktiju pomoću vizualnog trika te pravilnog i preciznog nanošenja laka. Možete je, dakako, dati napraviti u salonima, ali je možete svladati i u sklopu kućnih beauty tretmana. Savršeno će sjesti onima čiji posao i svakodnevni život ne trpe duge i nepraktične nokte, ali svejedno žele elegantne i nježne ruke.

Tajna je u sitnoj, tankoj, preciznoj četkici natopljenoj u aceton kojom se prolazi duž samih rubova noktiju - donjem i onima sa strane. Na taj način stvara se prostor između svake strane nokta i laka, a taj će "negativ", iako jedva vidljiv i gotovo neprimjetan, dati iluziju izdužene ploče nokta, stvarajući time poseban efekt. Ključni korak je nakon toga povući okomitu liniju lakom točno po sredini nokta što će dodati doprinijeti iluziji duljine. Tu liniju povlačite bojom laka, istom četkicom s koje je prethodno odstranjen aceton. Talijanska se manikura može postići korištenjem bilo kojeg tradicionalnog gela ili laka za nokte, a neizostavni preduvjet je održavana koža i zanoktice. Hidratizirane ruke pogodne su za svaki tip manikure te ga podižu na drugu razinu.

No, TikTok stručnjaci naglašavaju kako je talijansku manikuru potrebno održavati: kad nokat počne rasti, rub boje mogao bi izgledati neuredno, a klijenti su u većem iskušenju da počnu guliti lak jer im manikura izgleda "nedovršeno". Važno je redovito mazati nokte uljem za zanoktice kako bi se održao postojan i upečatljiv efekt. 

Kako se ljeto primiče kraju, tako smo i usporili s dinamičnim bojama i uzorcima. Vraćamo se pastelnim ili zagasitim nijansama, mint zelenoj, tamno smeđoj i boji fuksije. Ne tragamo više za nekim ekstravagantnim nail art dizajnima - radije bismo neutralne i jednobojne nokte koji će se uklopiti u nešto ozbiljnije outfite kojima ćemo okruniti povratak u urede ili predavaonice. Talijansku manikuru, dakle, želimo vidjeti monokromnu, u nekoj profinjenoj boji koju ćemo upariti s elegantnom jesenskom maxi haljinom.