‘Botoks u bočici‘

TikTok je otkrio anti-age trik koji želimo probati

01. kolovoz 2021.
Fotografija: IMAXtree

S društvene mreže saznali smo neke korisne, ali i neke potpuno sulude beauty trikove. Ovaj je, čini se, legitiman.

Ako ste u godinama u kojima ne želite govoriti o njima, vrlo vjerojatno ste upoznati sa svim anti-age proizvodima i načinima "zaustavljanja" ili usporavanja znakova starenja na licu. Jedan se trik pojavi ina TikToku koji obećava rezultate - i to kakve! Beauty TikTokerica Sarah Palmyra nazvala ga je "botoksom u bočici", a kaže kako je u mjesec dana svakodnevnog korištenja izbrisao sve male bore koje je imala između obrva. 

"Pričajmo o 'slonu u sobi'. Jesam li stavljala botoks? Nisam", kaže Sarah, objašnjavajući kako je u svoju skincare rutinu uvela dva seruma popularnog The Ordinaryja. Radi se o Matrixyl 10% + HA te Argireline solution 10% serumima, koji zajedno koštaju manje od 20 eura, a funkcioniraju kao moćan anti-age proizvod. 

"Sastojak Argireline seruma je Acetyl hexapeptide-3, vrsta peptida koji utječe na neuromišićne spojeve kako bi opustio mišiće u vašem licu. To je prvi peptid koji može doprijeti do aktivnih bora i spriječiti njihovo nastajanje", rekla je influencerica. 

Da ne bi sve ostalo samo na tome, njezine je izjave (donekle) potvrdio dermatolog dr. Mark Strom, također na TikToku.

@dermarkologist

Can this @deciem  product save us from pit stains? A Dermarkologist investigation #argireline  #botoxinabottle #topicalbotox #hyperhidrosis

♬ Blue Blood - Heinz Kiessling & Various Artists

"Argireline sadrži isti protein kao i botoks, SNAP 25, koji dozvoljava botoksu da oslabi mišiće i ukloni bore. Ovaj serum, doduše, vjerojatno ne može prodrijeti toliko duboko u kožu da bi imao tako dugoročne rezultate kao botoks", rekao je. Također, objasnio je i kako se isti sastojak koristi za sprječavanje pretjeranog znojenja, a s obzirom na to da znojne žlijezde nisu toliko duboko smještene poput mišića, ova kombinacija mogla bi biti korisna baš za to - umjesto dezodoransa. 

image
Matrixyl 10% + HA - 11,50 eura; Argireline solution 10% - 7,20 eura (Deciem)