Njega + anti-age

Prava hidratacija kroz cijeli dan? Ovaj kozmetički duo odgovara svakom tipu kože

30. siječanj 2021.
Fotografija: iStock
Lea Ladišić/Sponzorirani sadržaj

Formula koja hidratizira, vraća punoću koži lica i ujedno smanjuje vidljivost bora zvuči kao idealna kombinacija za svakodnevnu njegu, zar ne?

Ne samo u ove hladne dane, već kroz cijelu godinu, obvezan dio svakodnevne higijene lica su hidratantna krema i krema za njegu područja oko očiju. Ipak, u hladnim mjesecima kada je koža podložnija utjecajima izmjene hladnog i toplog zraka i tako postaje suha, a bore izraženije, u ova dva proizvoda tražimo hidrataciju i obavljanje.

Tražimo spas u omiljenom sastojku za hidrataciju: hijaluronska kiselina prvi je izbor jer je istovremeno riječ i o jednom od omiljenih anti-age sastojaka. Potvrdila je to i dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov, dr. med. spec. dermatovenerologije. 

"Osnovna karakteristika hijaluronske kiseline je snažna sposobnost vezanja i zadržavanja velikih količina molekula vode unutar kože. Tako ona u formi seruma i kreme snažno hidratizira kožu, tako da 'zaključava' molekule vode unutar nje i sprječava njen gubitak, što za rezultat ima zaglađeniju, puniju, čvršću, zdraviju kožu. Uz to, hijaluronska kiselina je sigurna i za osjetljivu kožu, te se može kombinirati s drugim aktivnim supstancama i preparatima za njegu kože".

U pravo vrijeme nove proizvode koji će odgovarati svakom tipu kože predstavio je La Roche-Posay unutar svoje Hyalu B5 linije za njegu protiv bora i punoće kože - hidratantnu Hyalu B5 kremu i Hyalu B5 kremu za područje oko očiju. Tajna novih proizvoda leži u jedinstvenoj hidratantnoj, obnavljajućoj formuli s dvije čiste hijaluronske kiseline i vitaminom B5 koji vraća koži punoću i pomaže kod obnove kožne barijere, kao i područja oko očiju te smanjuje osjećaj nelagode. 

image
La Roche-Posay Hyalu B5 Eyes dermokozmetička njega protiv bora i za punoću kože područja oko očiju (171,24 kn)
image
La Roche-Posay Hyalu B5 dermokozmetička njega protiv bora i za punoću kože (186,78 kn)

Formula hidratantne kreme pruža intenzivnu hidrataciju i svojom molekularnom masom prodire u dublje slojeve epidermisa za ispunjavanje bora, kako bi povećao učinkovitost samih anti-age proizvoda. Korištenjem je ten puniji, a bore su manje vidljive. Praktičan je izbor jer ispunjava ulogu jutarnje i večernje kreme, a ne zaboravljamo niti na njegu dekoltea i vrata koji zaslužuju jednaku pažnju. 

Krema za osjetljivo područje oko očiju brine se za svježiji, probuđeni izgled, koža izgleda ujednačenije, a tanke linije oko očiju manje su vidljive. Kao i krema, i njega za okoloočno područje je odlična je kao podloga za šminku i koristi se ujutro i navečer. Ova su dva proizvoda dovoljna u minimalističkoj rutini njege jer obavljaju posao kroz 24 sata, a dodatno se rutina za osjetljivu i suhu kožu može proširiti serumom. 

Hyalu B5 serum dio je već poznate La Roche-Posay Hyalu B5 linije koja je sada dobila pojačanje. Inače, serum poboljšava kožnu barijeru, nakon četiri sata koži vraća punoću, a nakon četiri tjedna smanjuje bore. Za rezultate je zaslužna formula s čistom hijaluronskom kiselinom, vitaminom B5 i madecassosideom, za puniji izgled kože i obnovu njezine barijere.

image
La Roche-Posay Hyalu B5 Serum dermokozmetička njega protiv bora i za punoću kože (265 kn)