5 vodećih trendova

Trendi frizure koje će obilježiti proljeće

25. ožujak 2021.
Fotografije: Imaxtree
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Ekstremno duga i ekstremno kratka te sve one između, ali u novim, osvježenim izdanjima su frizure koje nosimo ovoga proljeća.

Za 2021. godinu želimo da bude potpuno drugačija od prethodne, pa s novim proljećem želimo i osvježenje frizure. Drastična ili minimalna promjena, o bilo kojoj krajnosti da je riječ, sigurno je da će razbiti monotoniju i osvježiti cjelokupni izgled. Kada pričamo o trendovima za novu sezonu, boja kose nije toliko u fokusu koliko je rez i način stiliziranja. Ništa neobično nakon kućnih eksperimenata u 2020. godini, stručna ruka frizera prijeko je potrebna.

Moderna pixie dužina

Kratka frizura vjerojatno je najveća promjena za koju se možete odlučiti. Iako svevremenska i kultna kroz povijest, ove je sezone poseban naglasak na kratkoj pixie dužini s modernim zaokretom. Zoe Kravitz ultimativna je cool djevojka koja je skratila duge uvojke i stilizira ga na više načina - od razbarušenog do zalizanog wet looka. Također, ovo je jedna od lakših za održavanje frizura pa ako ste o njoj samo razmišljali, sada je pravo vrijeme za konkretni rez.

image
Fotografije: Imaxtree/ Instagram

Curtain šiške

Ili u shabby chic varijanti kao u sedamdesetima, ili poput francuske dive Brigitte Bardot, ženstvena i razbarušena frizura proljetni je hit o kojem se puno govori. Ovakav stil retro prizvuka tražen je u frizerskim salonima i podrazumijeva curtain bangs, odnosno zavjesa-šiške, poluduge, blago fenirane da mekano uokviruju lice i izgledu daju na razigranosti. Odlično izgledaju uz dodatak svilene marame, rajfa ili trake i recept su za chic izgled u koji ćete se zaljubiti. 

image
Fotografije: Imaxtree/ Instagram

Duga, ravna kosa

Popularno zvana mermaid frizura, duga kosa rezultat je izostanka šišanja u protekloj godini i suprotnost pixie stilu frizure. Ekstremno duga kosa postala je popularna kod Kardashiana još prošle godine, a trend se nastavio i u ovoj, na modnim pistama i virtualnim eventima. Za dugom, sjajnom i zdravom kosom uvijek iznova žudimo, pobrinite se uz pravu njegu i proizvode koji odgovaraju tipu kose da zdrava i ostane, osobito ako je izložena čestom stiliziranju i bojanju. 

image
Fotografije: Imaxtree

Klasični bob

Bob frizura koja ne zahtijeva puno muke i truda - najjednostavnija za održavanje, ove se godine nameće ravni bob srednje dužine. Duga varijanta frizure koja je uvijek jednako popularna već sezonama je kratki, francuski bob koji najbolje izgleda dok je razbarušen i messy. Za dozu francuskog looka. 

image
Fotografije: Imaxtree

Prirodne nijanse

Dok se u 2020. eksperimentiralo s bojama kose poput pastelno ružičaste ili zelene, ova sezona vraća nam prirodne, umjerene boje. Čak je i Billie Eilish svoj zeleni izrast zamijenila blond bojom kose, usput i srušila internet tom promjenom imidža, što će vjerujemo utjecati i na popularnost platinaste boje kose. Balayage tehnike i dalje su najbolji izbor za prirodni, osunčani izgled kose, neupečatljivi pramenovi koji miješaju tamnije i svjetlije tonove te nijansirane smeđe nijanse u prvom su planu za 2021. godinu, u skladu s trendom minimalizma i povratku prirodnoj ljepoti. 

image
Fotografije: Imaxtree