Beauty razgovor

Trendi manikure ovoga proljeća uključuju kratke nokte i pastelne nijanse

19. travanj 2022.

Fotografija: Unsplash

S vlasnicom zagrebačkog beauty salona Mea razgovarali smo o najpoželjnijim manikurama ovoga proljeća.

Lijepi i zdravi nokti su beauty imperativ, a posljednjih nekoliko sezona ne pada popularnost trajnog laka - manikure koja nam omogućuje dugotrajno nalakirane i uredne nokte koji traju po nekoliko tjedana. naravno - uz pravilno održavanje i redovitu brigu o njima. O tome nam je više rekla vlasnica beauty salona Mea, Mirela Nalevka Vasić, a otkrila nam je i koje su ove sezone najpopularnije manikure, nijanse i motivi...

Most wanted manikure

"Neutralni tonovi nastavljaju biti među najtraženijima za manikuru ove sezone. Oni daju noktima izgled svježine i prirodnosti, a veoma popularne su i one u proljetnim, pastelnim bojama. Nježna lila boja trenutno je najtraženija. Tu je i uvijek lijepa, elegantna i poželjna - klasična francuska manikura, a za njenu modernu varijantu iste poigravamo se različitim bojama na vrhovima noktiju.", otkriva nam Mirela Nalevka Vasić i nadodaje, nail art koji je izvediv i kod kuće je onaj sa sitnim detaljima poput točkica, linija ili detaljima srca. 

image

Fotografije: Salon MEA

"U našem salonu, a i moja osobno, omiljena manikura uključuje kratke i lijepo oblikovane nokte, uređenu i hidratiziranu kožicu oko noktiju koja upućuje na zdravi izgled te lak u boji nokta ili u mliječno bijeloj nijansi. Također i crveni lak, besprijekorno nalakiran na kratkim noktima. Fino oblikovani i uredni dugi nokti s druge strane izgledaju odlično jer će vizualno izdužiti prste".

Koliko god nam trajni lak olakšavao život, jer uz njega bezbrižno po nekoliko tjedana uživamo u lijepim noktima, tek pravilnom brigom i pažnjom možemo produžiti njihovo trajanje. Mirela napominje, nikako ne skidajte trajni lak samostalno. 

"lijepe i zdrave nokte najbolje je održavati redovitim dolaskom na manikuru svakih dva do tri tjedna, ne skidajte sami lak, a pogotovo ga nemojte guliti ili strugati s površine nokta, a da se on prethodno nije dobro otopio acetonom zamotan u foliju. Inače se može oštetiti površina nokta i svaka sljedeća manikura neće biti toliko postojana". Dodatni savjeti koji će produžiti vijek manikure se odnose na održavanje kraće dužine nokta, redovito održavanje kože i noktiju serumima i kremama te korištenje zaštitnih rukavica prilikom obavljanja kućanskih poslova. 

Osim manikure i njegovanja noktiju i ruku, u salonu Mea dostupne su usluge njegovanja lica i tijela, a Mirela izdvaja najpopularnije tretmane koji dolaze kao priprema za novu ljetnu sezonu. 

"U proljeće s dolaskom sunčanih dana, uz manikure se sve više traže pedikure i depilacije ali i proljetna čišćenja lica, odnosno tretmani za blistav izgled kože. Trenutno su najpopularniji i potrebniji pilinzi lica, stopala i tijela, kako bi se koža u potpunosti pripremila za novu ljetnu sezonu".