Beauty ikona

Tri koraka za savršenu liniju tušem po uzoru na Audrey Hepburn

01. prosinac 2020.
Fotografije: rexfeatures.com

Ikona ljepote i godinama nakon svoje smrti ostaje nam inspiracija, kako stilom, tako i ljepotom, pa nas svaka tajna njezina izgleda zaintrigira.

Unatoč društvenim mrežama koje uzdižu snagu savršeno povučene linije crnim tušom, samo je jedna prava beauty ikona koja nam je inspiracija za taj poželjni mačkasti look. Diva starog Hollywooda o čijem liku i djelu uskoro izlazi i dokumentarni film i dalje je vlasnica najljepšeg pogleda i bademastih očiju. 

Naravno, pričamo o glumici Audrey Hepburn čije su naglašene obrve i savršeno povučena linija tušom ostali zapisani u beauty povijesti. Talijanski vizažist Alberto de Rossi 25 godina karijere posvetio je šminkanju upravo ove dive, a mit je i da joj je za savršeni pogled nakon nanošenja maskare svaku trepavicu odvajao pribadačom kako bi naglasio pogled. 

image
Audrey Hepburn

Novi dokumentarni film je vratio fokus na glumicu, pa iako će biti baziran više na njezin privatni život, vjerujemo da stilske i beauty inspiracije neće nedostajati. Povodom toga i Audrey u čast, vizažistica britanskog izdanja Voguea Celia Burton podijelila je tips&tricks za savršeni pogled s tušem i rekreirala Audreyn kultni look. 

image
Naglašene obrve, savršena linija tušem i crveni ruž

Korak 1: početna i završna točka

Pogled usmjerite prema ogledalu s blago spuštenom glavom te s tušem označite mjesto na kojem će linija završavati. Uzmite u obzir i svoj oblik očiju i kapaka. Celia za Audrey look preporučuje oštru liniju nagnutu prema gore, s kutem od 45 stupnjeva u usporedbi s linijom trepavica.

Korak 2: crta uz liniju oka

Nagnite glavu unatrag i krenite od unutarnjeg ruba oka prema van, povlačite liniju i pokušajte što više ostati uz rub trepavica. Pri ruci uvijek imajte štapić ili blazinicu s kojom možete odstraniti višak tuša ili nepravilnosti

Korak 3: završna crta

Nakon što ste došli do kraja linije trepavice, ostaje samo da povežete crtu s označenom "točkom" s početka priče. Izvučeni vrh može biti deblji ili tanji, vizažistica savjetuje samo da se pripazi na kut od 45 stupnjeva. Ako preferirate "mekšu" liniju, umjesto tuša posegnite za kajalom ili olovkom u gelu. Look upotpunite s dva sloja maskare. 

image
Essence liquid ink tuš za oči; vodootporan (oko 20 kn)/ Hourglass vodootporni tuš za oči u olovci (280 kn)/ Too Faced Better Than Sex tuš u olovci (18 funti)/ Charlotte Tilbury Rock'n'Kohl kajal (19 funti)/ Marc Jacobs Beauty Highliner gel eye olovka (