Za desert?

U oblaku slatkoće: parfemi s gurmanskim notama

12. kolovoz 2022.

Fotografije: Promo

Obožavate li mirise kolača, gumenih bombona, šećerne vate i sladoleda, donosimo vam popis neodoljivih mirisa s aromama omiljenih desertnih sastojaka.

Ako išta može parirati okusu slatkiša i kolača, onda je to njihov miris. Onaj fini, mekani, slatki miris koji automatski vraća u djetinjstvo i budi najljepše emocije. Aroma vanilije koja obaspe kuhinju dok pripremamo kolače, uzbudljivi i egzotični miris kokosa na skorenoj površini vruće čokolade... Čaroliju takvih podražaja prepoznali su i parfumeri, kojima opsesija slatkim služi kao prava inspiracija. Želite li omamljujuće note nositi svugdje sa sobom, izbor je širok - preostaje samo naći onaj koji savršeno odgovara našem ukusu.

Parfumeri koji se vode upravo ljubavlju prema slatkome oprezni su oko intenziteta samoga mirisa. Kad stvar prepustimo stručnjacima nećemo dobiti gnjecavo sladak, preinvazivan miris od kojeg će nam i desert prisjesti. Baš naprotiv, tajna je u postizanju savršenog balansa koji će slatkasti miris razbiti neutralnim notama, a ukupan rezultat učiniti transparentnim, osvježavajućim i laganim.

I dok će neki nakon ručka posegnuti za raskošnim voćnim sladolednim kupom gdje si neće uskratiti ni sirup ni keksić na vrhu planine šlaga, drugi će se odlučiti za jednostavnu šalicu kave s aromom ili ledeni, osvježavajući frape. Kakav god da bio vaš ukus, na širokom tržištu parfema pronaći ćete miris koji će asocirati na najslađi trenutak u danu - onaj čistog i istinskog zadovoljstva.

Bee by Ellis Brooklyn

image

Parfemska voda BEE Ellis Brooklyn 50 ml (880 kn)

Unisex parfemska voda oslanja se na aromu meda, zagrijanu tamnim rumom i zaraznim notama vanilije, sandalovine i kakaovca. Topao, slatkast i intenzivan, ali nenametljiv miris simbioza je romantične nostalgije i autentične egzotike. Parfem je veganski i cruelty-free, a staklena bočica sigurna je za ponovnu upotrebu.

Lost Cherry by Tom Ford

image

Parfemska voda Lost Cherry Tom Ford 50 ml (2.805,00 kn)

Mozaik nota donosi miris deserta u slijedovima: prvi sloj sačinjavaju note kisele višnje, gorkog badema i likera, srednji kisele višnje, šljive, turske ruže i tragovi jasmina sambaca, dok neke od bazičnih nota čine pačuli, sandalovina, karanfil, cimet i vanilija. Pikantan i nesvakidašnji, dominantan, a opet klasičan, miris podsjeća na pralinu s rumom koju ćemo s guštom pojesti uz koktel.

Candy Night by Prada

image

Parfemska voda Candy Night Prada 50 ml (706 kn)

Za one kojima je najdraža klasika, odnosno sladoled od vanilije i čokolade, odabir je - Candy Night by Prada. Baziran na notama čokolade i pačulija, miris kulminira notama irisa i gorke naranče. U sredini se kovitlaju točke vanilije i mahune tonke, a sve to za cjelonoćni opojni, slatkasti efekt.

Sweet Like Candy by Ariana Grande

image

Parfemska voda Sweet Like Candy by Ariana Grande 30 ml (274,90 kn)

Sweet Like Candy podsjetit će vas na osvježavajući voćni ledeni vjetar. Voćno-slatkasti miris postignut je kombinacijom kupine, bergamota i kruške, zatim jasmina, frangipanija i koprive te naposljetku bazom od likera od crnog ribizla, vanilije, marshmallow kolačića i kašmirovog drveta. Zavodljiv, nježan i mladenački, miris savršeno opisuje ljeto.

Vanille Antique by Byredo

image

Parfemska voda Vanille Antique Byredo 50 ml (1.850,00 kn)

Byredov klasik veganske formule namijenjen je i ženama i muškarcima, a inspiriran noćnim životom uzavrelog grada. Prodorni koncentrati parfema izrađeni su od plemenitih sirovina, od kojih najviše opčinjuje zadimljeni, slatkasti miris mahune vanilije. U cjelonoćnom olfaktivnom užitku sudjeluju i drvo kašmira i mošus, a brend se posebno ponosi tehnikom destilacije koja zadržava čistu esenciju sastojaka.

Bonbon, Viktor&Rolf

image

Parfemska voda BonBon Viktor&Rolf 50 ml (680 kn)

Gurmanska rapsodija s potpisom Viktora i Rolfa u neodoljivoj atraktivnoj bočici sadrži sve što bi sačinjavao i najsavršeniji ljetni koktel. Gornje note čine breskva, mandarina i naranča, srednje karamela, cvijet naranče i jasmin, dok su bazne note amber, sandalovina, drvo guaiac i cedar.

Fresh Cream by Philosophy

image

Toaletna voda Fresh Cream Philosophy 60 ml (450 kn)

Toaletna voda za žene Fresh Cream lagana je i decentna. Slatki miris vanilije dovoljan je kako bi se postigao željeni efekt, ali može poslužiti i kao baza za nanos daljnjih mirisa. Mozaik čine tople note heliotropa, vanilije i makadamije, ali i jednog neobičnog dodatka - šlaga. Brend Philosophy isti miris uobličio je i u gel za tuširanje i losion za tijelo, za one koji žele više.

Rolling in Love by Kilian Paris

image

Parfemska voda Rolling in Love by Kilian 50 ml (1.579,00 kn)

Rolling in Love oduševit će one kojima desert podrazumijeva sezonsko voće. Topli, bijeli miris kojemu energiju daje bademovo mlijeko u kombinaciji s irisom i mošusom podsjeća na kombinaciju mirisa jutarnjeg frapea i cvjetne terase egzotičnog, luksuznog restorana. Elegantne Kilian bočice ukrašene zlatnom pločicom s uklesanim imenom mirisa pogodne su za ponovno punjenje, a napravljene da traju čitav život.

Cherry Smoothie by Zara

image

Parfemska voda Cherry Smoothie Zara 100 ml (119,90 kn)

U Zarinoj parfemskoj vodi osjetit ćete trpku svježinu badema koja naglašava živahne voćne note višnje i šljive. U srednjem sloju nalaze se senzualne note peruanskog balzama koje se stapaju s notama umrvljenog heliotropa i bobica gloga. Donje note crne vanilije i zrna tonke stvaraju istinski opojnu kombinaciju.