Mood: drama queen

Uvijek smo raspoloženi za dramatične poteze eyelinerom

18. kolovoz 2022.

Fotografija: Profimedia

Ekstravagantni lookovi na očima vratili su se, i to na velika vrata. Obrišite prašinu sa svojih crvenih, zelenih i ljubičastih eyelinera i pripremite se za izlazak iz zone komfora.

Olovka za oči neizostavan je dio make-up opreme, bilo da je koristite za hrabre i dramatične poteze ili tek kao dodatak kojim ćete uokviriti senzualan cat eye look. Iako olovka za oči sama po sebi nije ništa novo, vrijeme je da joj dozvolimo i poneki eksperiment - da joj damo priliku da nas izvede izvan zone komfora. Bacit ćemo se u potragu za olovkama različitih debljina i tekstura i za onima u boji, ponovno ćemo pogledati "Euforiju" i inspiraciju potražiti na crvenom tepihu i modnim revijama.

Na Chanelovoj Haute Couture reviji za proljeće/ljeto 2022. vizažistica Lucia Pica kreirala je geometrijske linije koje su odzvanjale najupečatljivijim lookovima revije, a i brend Chloé na predstavljanju je svojih komada za istu sezonu impresionirao narančastim potezima koji su djelovali kao napad na paletu neutralnih, jednostavnih boja koja je dotad vladala. I za Dior je Petar Philips okrenuo tradicionalni cat eye naopačke, koristeći dramatične bijele poteze ispod i iznad donjih, odnosno gornjih trepavica. Prenošenje ovog trenda u svakodnevne lookove može biti ponešto zahtjevno, ali savladate li ga, efekt je beskrajan.

image

Sa Chanelove revije za proljeće/ljeto 2022.
Fotografije: imaxtree

image

Dior; proljeće/ljeto 2022.
Fotografije: imaxtree

I na ovogodišnjoj Met Gali impresivnim nanosima eyelinera fascinirali su Cara Delevigne i Lucy Boynton, a Rihannine eksperimente s olovkama za oči pratimo već neko vrijeme. Claire Mulleady, vizažistica za Givenchy Beauty, izjavila je kako je ova silina naglaska stavljena na oko posljedica nošenja maski, koje nam nisu davale previše izbora kad je bilo pitanje koji dio lica istaknuti. "Dramatične i šarene olovke za oči zabavan su način da budete kreativni sa svojim make-upom. Sjajna stvar kod ovog trenda je što postoji toliko načina da ga nosite, a preuzeti možete samo one inačice koje vam se najviše sviđaju."

image

Cara Delevigne i Lucy Boynton; Met Gala 2022.
Fotografija: Profimedia

Kao i sve u životu, i postizanje savršene simetrije kao i precizno nanošenje olovke za oči potrebno je vježbati. I to uporno i predano. Ako vam preciznost nije jača strana, pokušajte kao bazu koristiti svjetliju nijansu olovke koju ćete kasnije upotpuniti nekom egzotičnom, upečatljivijom nijansom. Uvijek možete koristiti i samoljepljive trakice ukoliko vam je tako lakše, ali najvažnije je ne biti prestrog prema sebi. Sjetite se da najsitnije detalje vide samo oni koji se na njih fokusiraju.

image

Negative space liner
Fotografije: Unsplash

Među omiljenim eyeliner eksperimentima svakako je dvostruka linija na kapcima, kao i ekstra izduženi (a time i ekstra zavodljivi) cat eye. U opticaju je ponovno i negative space liner kojim ćemo samo opcrtati veći dio kapka, ali nećemo na njega nanijeti sjenilo. Inspiraciju za dodatne kreativne sadržaje svakako možete pronaći u "Euforiji", seriju čiju treću sezonu iščekujemo iduće godine.

image

Zendaya na premijeri filma "Spider-Man: No Way Home"
Fotografija: Profimedia

image

Iz serije "Euforija"
Fotografija: Profimedia

image

Iz serije "Euforija"
Fotografija: Profimedia