MENTORICA: Simona Antonović

Vizažistica Ivana Češljar: "Snimanje modnog editorijala Glorije Glam bilo je nevjerojatno iskustvo!"

31. prosinac 2023.

Fotografije: FRANJO MATKOVIĆ
styling PETAR TRBOVIĆ
kreativno vodstvo ROMANO DECKER
model LUCIA @Legion Models Management
make-up SIMONA ANTONOVIĆ
stilist kose MIJO MAJHEN
asistentica make-upa Ivana Češljar 
asistentica stilista Laura Bošnjak

Ivana Češljar je na proljeće završila školu poznate make-up artistice Simone Antonović i odmah se bacila u vatru - njezino prvo modno snimanje bilo je ove jeseni za Gloriju Glam što joj je, kaže, bilo iskustvo koje je obogatilo njezine dosadašnje vještine i znanja.

Uz Simonu Antonović, jedu od naših najuspješnijih make-up artistica, ste radili na snimanju modnog editorijala za Gloriju Glam – kakvo je bilo to iskustvo?

- Snimanje modnog editorijala za Gloriju Glam sa Simonom i cijelim timom za mene je bilo sasvim novo, dinamično i nevjerojatno iskustvo. Imala sam priliku pažljivo promatrati i prepoznati sve važne sastavnice i korake te ritam modnog snimanja. Posebno sam uočila koliko je svaki pojedini element bitan: make-up, frizura, styling i kako svi skupa vode do savršene cjeline.

image

Ivana Češljar, asistentica Simone Antonović

Opišite nam beauty lookove na kojima ste radili sa Simonom – odakle ste crpili inspiraciju?

- Simona je preferirala invoativnost i sofisticiranost u izrazu, što se meni činilo kao izvrstan izbor. Taj sofisticirani beauty look je bio naglašen najprije kroz istaknute usne, a onda kroz blagoosjenčane obraze, odnosno obraze bez rumenila. I obrve su bile blago neprimjetne kao posljedica njihova izbjeljivanja.

Što je važno izdvojiti od "trikova" koje ste koristili?

- Simona se služila određenim make-up trikovima od kojih je prevladavala savršena priprema kože, što je važno kod svakog nanošenja šminke jer je dobra priprema kože preduvjet savršenog make-upa. Kako bi ostvarila porculanski ten, Simona je odlučila izbjeći matiranje kože. Izbijeljene obrve su dodatno istaknule ljepotu očiju, a sofisticiranost looka smo postigli zahvaljujući naglašenom crvenom ružu.

Koje su ključne stvari koje ste naučili na snimanju? Što vas je iznenadilo u procesu produkcije – a da ste drugačije zamišljali?

- Ključna stvar koje sam naučila na snimanju je potreba za usklađenosti make-upa sa stylingom i frizurom te o mogućnostima i širokom rasponu lookova koji svoj najbolji izričaj ponovno pronalaze u usklađenosti s ostalim detaljima. U procesu produkcije iznenadila me prilagodba potrebama snimanja koja je drugačija od dnevnog make-upa kao što je to primjerice bila tehnika izbjeljivanja obrva.

Što ste sve naučili u pop-up školi snimanja? Koje su najvažnije upute koje ste dobili?

- Najviše mi se urezalo u pamćenje kako zadržati smirenost u radu, kako se suočiti s izazovnim i zahtjevnim klijenticama, kako pozitivno vrednovati samu sebe i vlastiti rad.

Što je najbolje što ste naučili od Simone u pop-up školi ili na snimanju?

- Simona je svojim primjerom utjecala na moje samopouzdanje. Njezin rad je u mnogočemu inspirativan i potiče na profesionalnost te rad u ugodnom i prijateljskom ambijentu zbog čega sam jako zahvalna što mogu biti dio njezina tima.