Beauty talk

Vlasnica beauty salona otkriva nam prednosti suhe manikure

16. prosinac 2022.

Fotografija: Sanja Jagatić

Sponzorirani sadržaj/Lea Ladišić

Vlasnica salona Pretty Woman provodi nas kroz najpoželjnije manikure ove sezone i otkriva nam sve o popularnoj suhoj manikuri.

Lijepi nokti odraz su zdravlja i mnogi će se složiti da su prvo što primijete upravo uredni i njegovani nokti. Tome je posvećena i Josipa Martinović, vlasnica nail salona Pretty Woman koja je specijalizirana za manikuru i pedikuru, odnosno za suhu manikuru i trajni lak. 

Ono po čemu se izdvaja na zasićenom tržištu je suha manikura koju možemo definirati kao ulaganje u zdravlje nokta i kožice. Na prvom mjestu je dakle kvalitetna i precizna njega nokta koja rezultira estetski lijepim izgledom. Prije našeg razgovora, Josipa se vratila s edukacije u Londonu koju je pohađala, a kojom se specijalizirala na tečaju Gold manicure. Edukacijama i usavršavanju posvećena je od samih početaka - pokrenula je salon prije sedam godina, a prije godinu dana, preselila je u novi prostor salona koji odiše luksuzom, ugodnom atmosferom i sofisticiranom elegancijom. Klijentice joj se iznova vraćaju, najčešće po tretman suhe manikure.

image

Fotografija: Mario Poje

"Takozvana ruska, odnosno suha manikura se izvodi s medicinskim alatima i kirurškim škaricama. Prilikom ovakve manikure koja je zapravo može definirati kao medicinska rade se sitni pokreti i rezovi, a zanoktica se miče u jednom komadu. Nakon nekoliko tretmana zanoktice postaju tanje, nestaju upalni procesi i pukotine oko nokta. Rezultat je zdrava ploča nokta koja vizualno izgleda dužom, a klijentice nemaju izrasta i po tjedan dana. Trajni lak dakle izgleda kao da izlazi iz nokta – rezultat je prirodna i lijepa manikura, a dobra priprema prije nanošenja nokta je ključna u procesu", objašnjava Josipa. 

Možemo reći da se radi o ulaganju u zdravlje nokta što posljedično dovodi i estetski dojam u prvi plan. Ističe kako je na našem tržištu upravo estetika u prvom planu, svako stanje se pokušava zakamuflirati i ne rješava se problem. No ova nail stručnjakinja ističe kako ni pod koju cijenu ne nanosi trajni lak ako je nokat ili zanoktice potrebno liječiti. "Moja odgovornost je upozoriti i uputiti klijenticu kako bi dobila kvalitetnu i potpunu uslugu."

image

Fotografija: Mario Poje

U salonu koristi OPI lakove za nokte koji se izdvajaju kvalitetnim formulacijama, ne sadrže štetne sastojke, pogodni su i za trudnice te za vegane. Trajni lak traje 21 dan, no ključna je njega nakon same manikure. Dakle, očekuje od klijentice suradnju, što znači da će nastaviti samostalno njegovati nokte, paziti da ih ne izlaže štetnim i agresivnim sredstvima i sličnim uvjetima koji utječu na lak. Korištenje ulja i krema za ruke je također obavezno. "Smatram da je za lijepe i njegovane nokte zaslužna 50 posto genetika, a 50 posto pravilna njega nakon svake manikure", govori Josipa, a otkrila nam je i trendove za manikuru koji se u njezinom salonu najčešće traže. 

image

Fotografija: Mario Poje

"Klijentice najčešće traže minimalizam i klasiku. Popularna je ružičasta boja i sve njezine nježne nijanse, a ove godine posebno je popularna jedna tamna nijansa koja spaja smeđu, ljubičastu i sivu. Takve neodređene boje popularno je nositi na noktima", govori i nadodaje:

"Stiže nam i prosinačko razdoblje kada se biraju glamuroznije i nešto svečanije manikure. Klijentice kod mene vole izbjegavati šljokice, no dodatak sjaja u prosinačkim manikurama isto može izgledati suptilno i elegantno. Crveni lak je klasika koja nema roka trajanja i popularan je svake sezone."

Naravno i dalje vlada trend "Hailey Bieber noktiju", slaže se Josipa, pa su i nokti rađeni po uzoru na nju veliki trend koji se često traži - više od toga, ipak cijeni klasiku, njegu i uredne, lijepe manikure. 

*Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji: Gloria Glam x Pretty Woman