BEAUTY PREPORUKE

Jelena Skendžić o svojoj dnevnoj rutini, top proizvodima i stvarima bez kojih ne može

10. ožujak 2020.
Fotografije: Vedran Peteh; Instagram
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Minimalistički i moderno uređen interijer upotpunjen zelenilom biljaka dočekao nas je u dućanu Skintegra, koji je koncipiran i kao savjetovalište za klijentice. Amtosfera je baš onakva na kakvu biste pomislili na spomen preparativne kozmetike koja transformira kožu. S obzirom na to da je osmislila kozmetiku koja je osvojila domaće tržište, razgovarali smo s Jelenom Skendžić o njezinim malim beauty ritualima. 

Police trgovine ispunjene su čistim i jednostavnim bijelim bočicama koje skrivaju eksfolijante na bazi AHA, BHA i PHA kiselina, serumske emulzije, serume poput vitamina C, čistače i tretmanske kreme zadužene za brojne transformacije klijentica. Danas u svojoj ponudi Skintegra ima 17 proizvoda, no kada je prije tri godine krenula s početna tri, Jelena nije očekivala ovakav boom na tržištu. Jedan od prvih proizvoda, noćni serum za eksfolijaciju Clarion i danas je ostao najpopularniji. Namijenjen je koži sklonoj aknama i nepravilnostima, čisti pore i popravlja teksturu kože, a u svojoj rutini koristi ga i Jelena, u kombinaciji s laganom serumskom emulzijom Spectrom, pogodnom i za najosjetljiviju kožu.

Zbog svoje osjetljive kože i rozaceje, koju je dobila u srednjim dvadesetima, odlučila je pokrenuti vlastiti kozmetički brend, a kako nam je ispričala, kozmetiku živi svaki dan, cijeli dan. Tako je i najnoviji serum Infrared osmislila za osjetljivu kožu sklonu upalnim procesima i iritacijama.

image
Infrared umirujući serum za lice

Na pitanje u čemu je tajna uspjeha, odmah odgovara - u nekompromitiranju vlastitih načela i vrijednosti s kojima je pokrenula posao. Danas Skintegra zapošljava 17 osoba, a svaki od zaposlenika, od skladištara do prodavačice i savjetnice u trgovini s Jelenom prolazi temeljitu edukaciju o proizvodima i sastojcima. Edukacijom se Jelena istaknula na tržištu, pa osim zaposlenika, Skintegra na društvenim mrežama ili u dućanu educira i svoje klijentice kako bi promišljale o sastojcima koje svakodnevno koriste na koži.

"Svaki dan je dinamičan i drugačiji, svaki dan je na rasporedu nova tema. Najviše komuniciram sa svojim timom, svakodnevno se educiramo, prolazimo kroz feedback klijentica... Pola mog radnog dana prolazi uz edukaciju zaposlenika, a drugu polovicu dana bavim se administrativnim poslovima”, ispričala nam je Jelena koja je CEO Skintegre, ali i menadžerica.

Očekivali bismo od vlasnice kozmetičkog carstava kompliciranu beauty rutinu s mnoštvom proizvoda, no kako savjetuje i klijenticama, nije bit u tome da na lice stavite što više slojeva različitih krema, već ono što je koži zaista potrebno. Otkrila nam je kako izgleda jedan dan kod nje, kako njeguje svoje lice, čemu najviše pridaje pažnje, no i u kojim sitnicama uživa dok ne razmišlja o novim kozmetičkim proizvodima...

Jutro kod Jelene

Dan započinjem... Uvijek s kavom.

Jutarnja beauty rutina mi ne prolazi bez... Čišćenja lica i SPF-a. Čišćenje lica bih čak i preskočila, ali SPF nema šanse, nosim ga stalno.

Moj dnevni ritual... Tuširanje minimalno 20 minuta u vrućoj vodi, iako ne bih smjela zbog svoje kože koja regira na sve, ali to mi je, pogotovo zimi, guilty pleasure.

Top 3 make-up proizvoda koje koristim... Huda beauty Overachiever korektor, Charlotte Tilbury 'Eyes to mesmerise' kremasto sjenilo u nijansi Marie Antoinette, Lisa Eldridge nude ruž za usne. Redovito koristim i olovke za obrve, ali njih češće mijenjam.

Popodne kod Jelene

Nakon što dođem u stan... Imam četiri mačke doma pa se prije beauty rutine bavim s njima. Imamo rutinu kada kažem "idemo" i one su oko mene, svašta sam ih naučila. Nakon toga ide skidanje šminke jer do kasno navečer ne volim nositi šminku na licu.

Moja večernja njega lica... Počinjem sa skidanjem šminke s Atomicom i Ambiphianom, nakon toga nanosim Clarion, Spectru i eventualno Naro. Navečer se držim minimalističke rutine, a umjesto Clariona ponekad koristim Architect.

Prije spavanja obavezno... Uspavljujem se surfanjem po internetu, najčešće sam na Pinterestu, spremam si inspirativne pinove. Osim toga, čitam stručnu literaturu o koži i sastojcima.

Mojih Top 5:

  • Norimaki iz Food Experta
  • Kava
  • Clarion
  • Oud Jaune Intense parfem
  • Dobar sako

Jelena preporučuje:

Glazba koja me inspirira... PJ Harvey, Tori Amos, Petha Smith, Cat Power...

Serija koju trenutno bingeam... The Mandalorian i The Office

All time favorit knjiga... Mali Princ

Film koji uvijek rado pogledam... Peti element

Instagram profili/blogovi koji me inspiriraju... Instagram blogerica Caecilie Johansen

Najbolji beauty tip... Nosi SPF svaki dan i temeljito skidaj šminku

Skintegra insider savjet... Za one osjetljive kože, Clarion koristite kao masku: u debljem sloju nanosi se na kožu i ispire nakon 10 minuta

Top tri Skintegra proizvoda... Clarion, Atomic, Spectra

Top tri beauty proizvoda... Omorovicza refining facial polisher, Dr. Dennis Gross maska za lice sa sumporom, Ameliorate proizvodi za njegu tijela, Apivita proizvodi za njegu kose