Beauty savjeti

Vodič kroz oblikovanje obrva: jednostavnim koracima do savršenog luka

28. kolovoz 2021.
Fotografija: IMAXtree

Do savršeno oblikovanih obrva dijeli nas tek nekoliko poteza češljićem i olovkom u boji, no niti taj zadatak nije jednostavan kako izgleda. Imamo nekoliko savjeta koji mogu olakšati put do savršeno oblikovanih obrva.

Kako izgled obrva dovesti do savršenstva? Osim ako niste blagoslovljeni prirodnim obrvama savršenog luka, vjerojatno u pomoć svakodnevno priskaču alati poput češljića, olovke ili gela za oblikovanje. Za razliku od nekada, pinceta više nije dovoljan pomoćnik - pretjerano počupane i jako tanke obrve već odavno glase kao beauty trend za koji ne želimo da se ponovi. Naglašene i iscrtane obrve zato obilježavaju svaki beauty look još od otprilike 2015. godine, ponekad ga čak vode i do ekstrema. S 2020. godinom, naglasak je ipak stavljen na što prirodniji izgled pomalo čupavih, ali urednih i oblikovanih obrva. U svakom slučaju, kozmetike za oblikovanje na tržištu ima na pretek, no i to prokletstvo prevelikog izbora stvara probleme - kako izabrati samo jedan proizvod, kako ga koristiti i hoće li nam odgovarati? Za početak, važno je znati kakav oblik obrva želimo postići, dok se odgovor na drugo pitanje najčešće krije jednostavno u isprobavanju i traženju onog koji najbolje odgovara našim potrebama.

image
Fotografija: IMAXtree

Olovke u boji najčešće se spominju i koriste, a istovremeno su proizvod s kojim je najlakše pogriješiti i završiti s neprirodno tamnim ili debelim obrvama (been there, done that). No uz malo prakse i pravu olovku, ona postaje odličan saveznik za popunjavanje praznina i iscrtavanje definiranog oblika. Ako od proizvoda za oblikovanje želite navedeno, tada izaberite olovku za obrve koja dolazi s četkicom ili spužvicom, kojom se lagano iscrtavaju rubovi i postiže definiraniji oblik od prirodnog. Za oblikovanje postojećeg oblika i definiciju, posegnite za gelom za obrve, bezbojnim ili u boji te eventualno klasičnom olovkom kojom se može naglasiti boja i popuniti oblik.

image
Prozirni gel za obrve Makeup Revolution Brow Fixer; Notino (49 kn)/ gel za obrve u boji KUSH Fiber Brow Gel Milk make-up; Cult Beauty (21 funta)/ gel za obrve u boji Gimme Brow Volumizing Eyebrow Gel Benefit (22 funte)/ prozirni gel za obrve Brow Now Estée Lauder (180 kn)/ gel za obrve Anastasia Beverly Hills (23 funte)/ olovka Maybelline Brow Ultra Slim (38 kn)/ olovka za obrve MAC (23 dolara)/ olovka za obrve Catrice Fill & Fix (27 kn)

Kako ih oblikovati?

1. Počešljajte obrve i ako je potrebno, škaricama skratite dlačice koje strše ili su prevelike. S pincetom oprezno - počupajte samo one dlačice koje izlaze iz okvira obrve.

2. Zatim počešljate obrve u željenom obliku. U slučaju da želite popuniti praznine, krenite od najviše točke - luka obrva prema van kako bi dobili na izražajnosti. Zatim laganim i kratkim potezima nanosite olovku u prednjem dijelu obrva, a proizvod rasporedite četkicom. Isto napravite i na vanjskom dijelu, nanoseći olovku do vanjskog ugla oka - ne želite previše produžiti oblik obrve jer će rezultirati tužnim i suviše neprirodnim izgledom.

3. Četkicom iščetkajte obrve u jednom smjeru, spužvicom, aplikatorom ili četkicom - ovisno o olovci, kako bi se nanesena olovka ravnomjerno rasporedila.

4. Kao posljednji korak, oblikovane obrve učvrstite bezbojnim gelom. Ako je olovka u boji nepotreban korak u cijelom procesu i samo želite prirodne i tek počešljane obrve zadržati u takvom obliku, posegnite za gelom u boji - za dodatni naglasak (ili pak samo bezbojnim) koji će ih učvrstiti i zadržati takvima kroz cijeli dan.