GG kosa

Volumen za van, molim!

05. prosinac 2022.

Fotografija: IMAXtree

Bilo je samo pitanje trenutka u kojem ćemo ponovno žudjeti za frizurama kakve su devedesetih nosili supermodeli. Čini se da je došao trenutak za - kosu punu volumena.

Trendovi se neprestano vrte u krug i prošla desetljeća nepresušan su izvor inspiracije - nema ništa slađe od nevinog povratka u prošlost i romantiziranja nekih starih trendova koji su ostali zaboravljeni. Ove sezone kolo beauty trendova okrenulo se na razdoblje osamdesetih i devedesetih, što upućuje na veliki povratak raskošnog volumena. Voluminozna kosa već neko vrijeme je trending u sferama ljepote, po uzoru na supermodele devedesetih koji danas ponovno uživaju popularnost kao onih dana kada su žarile i palile modnim pistama i stranicama luksuznih magazina. Cindy Crawford ili Claudia Schiffer prve padaju na pamet prilikom spomena voluminozne, glam-chic blowout frizure pa se odvažni uvojci kreiraju po uzoru na njihove frizure.

image

Kampanja Maxwell Resort

Međutim, osamdesete su pionirsko vrijeme "velike" kose (sjetimo se Madonne), zagušljivih oblaka laka za učvršćivanje i natapiranih frizura. U 2022. ondašnje frizure jesu inspiracija, no postižu se na puno nježniji način za kosu. Pažljivo birajte četku koja nije od plastike, već od prirodnih vlakana, pod kojom se vlasi manje lome, umjesto pjene i laka posegnite za kremama koje se koriste za učvršćivanje frizure i ujedno pružaju njegu i zaštitu od vrućine.

image

DRY BAR keramička četka za blow out efekt/ KÉRASTASE Densifique Densimorphose učvršćujuća njega za bogatu pjenastu teksturu/ LIVING PROOF Restore Smooth Blowout Concentrate tretman za zaštitu od topline i volumen/ PHILIP B. Weightless Volumizing Insta-Thick sprej za postizanje volumena i bujne kose/ SCHWARZKOPF Fibre Clinix Volumize Bodifying sprej za dodavanje volumena tankoj i slaboj kosi 

Vikleri i fen i dalje ostaju najbolji saveznici za postizanje volumena - iako takva frizura oduzima određeno vrijeme, rezultat će oduševiti svakoga tko se nađe na putu. Ako pak niste spretni u stiliziranju kose, smjestite se u udoban stolac kod obližnjeg frizera i naručite jedan "volumen za van".

image

INNERSENSE I create lift pjena za oblikovanje, učvršćivanje i njegu/ OLAPLEX N°6 Bond Smoother krema za kosu s regenerirajućim i anti-frizz učinkom/ ORIBE Purse Dry sprej za postizanje teksture i volumena/ REMINGTON Hydraluxe Pro sušilo za kosu s nastavcima