Smeđa nijansa

Vrijeme je da crnoj maskari nađete alternativu

08. kolovoz 2022.

Fotografija: Canva

Kad su maskare u pitanju, svi smo najčešće vjerni svojom omiljenom brendu s kojim smo se već potpuno stopili. Međutim, nije loše s vremena na vrijeme dati šansu nečem drugom. Naša preporuka: trepavice obojite u smeđe!

Iako je kvalitetna crna maskara apsolutni must have na svačijoj make-up listi, već neko vrijeme u fokusu je ona smeđa. Bezrazložno podcijenjena i nepravedno zanemarena, svojom nenametljivošću će osigurati licu i očima puno prirodniji look. Povoljan je izbor za žene svjetlijih nijansi kose i puti te plavih ili zelenih očiju, ali lijepo će uokviriti i one kestenjaste. Smeđa će maskara, ustvari, odmaknuti fokus s trepavica te ga preusmjeriti na same zjenice odnosno boju očiju. 

Kao i pri odabiru crne maskare, i kod one smeđe tražit ćemo postojan i dramatičan pigment, kao i kvalitetnu formulu koja će spriječiti nastanak grudica. No kad je smeđa inačica u pitanju, važno je odabrati i pravu nijansu. Svaka će rezultirati vidljivom promjenom, no možda nećete iz prvog pokušaja naići na onu koja će vam osigurati maksimalan efekt. Ako tek eksperimentirate sa smeđom i skeptični ste, tražite tamnije nijanse koje će na prvu izgledati kao crna, a ako ste bljeđe puti i svijetlih očiju, vjerujte nam: svjetlije će vam nijanse odlično pristajati. U kombinaciji s dnevnim, casual i street style outfitima zaokružit će vaš nonšalantni, prirodni clean look.

Jednom kad otkrijete svoj savršen brend, smeđa će vam maskara postati glavni make-up saveznik: s njenim korištenjem do izražaja dolaze sjenilo i rumenilo, jer neće, poput crne, nadjačati sve druge make-up poteze. Zbog oku prirodnije boje naglasit će se i kvaliteta odnosno zdravlje vaših trepavica; u fokusu neće biti samo njihova boja, već i njihov oblik. Definicija i duljina, dakle, ostaju prisutne, ali s dodatkom svojevrsne mekoće koja može biti podjednako sexy, ali i elegantna kao i crna varijanta.

@atyasmeengarcia

I’m obsessed! 🤩 have you tried brown mascara yet?!

♬ original sound - Yasmeen - fashion tips ✨

I dok pri odabiru boje maskare čovjek nema pretjerano velik izbor - uglavnom navigiramo između crne, tamno plave i smeđe - najmnogobrojnije su upravo crne. Dobra stvar je ta što nam ponekad uži izbor ostavlja i manje mogućnosti pogreške, a time i veću šansu za pronalazak savršenog make-up komada. Količina proizvoda na tržištu neće vas sablazniti, ali ćete zato znati u kojem se smjeru kretati odlučite li se voditi brendovima kojima već vjerujete. Svoje smeđe bademaste oči naglasite tamnijom čokoladnom nijansom za potpuno prirodan, nonšalantan look, ili odaberite svjetliju, gold nijansu koja će vaše plave ili zelene oči dovesti do izražaja. Donosimo pouzdane prijedloge s kojima nećete pogriješiti!

image

Smeđa maskara Vinyl Couture Yves Saint Laurent (249 kn)/ Maskara za njegu i volumen Volume Million Lashes Balm Brown L‘Oréal Paris (81,30 kn)/ Vodootporna maskara za volumen Le Volume de Chanel (47.46 eura)/ Maskara s mirisom kakaa Total Temptation Maybelline (78 kn)/ Hranjiva maskara za veliki volumen i intenzivni izgled So Intense Sisley; Nordstorm (593.79 kn)