GG izbor

Za mekanu i njegovanu kožu tijela biramo ove pilinge

28. listopad 2020.
Fotografije: Promo
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Zimski rituali ljepote uključuju i pilinge za tijelo uz koje će koža vratiti sjaj, mekoću i baršunasti izgled. Pronađite naših deset favorita u nastavku.

U hladnijem razdoblju godine njega kože postaje zahtjevniji posao. Kombinacija hladnog zraka i vjetra vani te topline unutra i više slojeva odjeće rezultiraju najčešće suhom i zategnutom kožom, perutanjem ili crvenilom. Dosadašnje mlijeko za tijelo više nije dovoljno - nikako ne možemo postići onaj željeni osjećaj mekane i hidratizirane kože. Prije nego što je krenete premazivati s nekoliko slojeva, ipak je pripremite za njegu, i rezultati bi trebali biti bolji.

Problem suhe kože, osobito one osjetljive uzrokuje više faktora, a jedan od njih može biti i tuširanje u vrućoj vodi. Iako djeluje kao antistres terapija, dugo tuširanje i topla voda isušuju kožu, pa osim što ćete pomoći okolišu s manjom potrošnjom vode, i koža će biti zahvalnija. Naravno, priuštite si s vremena na vrijeme kupku ili dugi tuš, no ipak - osobito u zimi, pripazite. Obratite pažnju i na proizvode koje koristite za vrijeme tuširanja. Izbor gela trebao bi pasti na one bogatije i masnije teksture koje će nahraniti kožu, a u rutinu uključite i piling - nakon gela ili ga umiješajte u njega. Kao i lice, i koža tijela traži čišćenje od mrtvih stanica kože i nečistoća, a nježna zrnca pilinga koja će odraditi eksfolijaciju ostavljaju kožu mekanom, nježnom i spremnom za sljedeći korak - mlijeko ili losion koji biramo prema potrebama kože. 

image
Omorovitza Gold Sugar Scrub; Cult Beauty (62 funte)/
Goop G.Tox Detox piling za tijelo (40 dolara)/
Melvita piling gel za tuširanje s medom bagrema (104 kn)/
Apivita Royal Honey s morskom soli (199 kn)/
Glossier Body Hero sapun za eksfolijaciju (14 dolara)
image
Nuxe pling za tuširanje za svaki tip kože (82 kn)/
Frank Body Original Coffee Scrub; Cult Beauty (7 funti)/
Olival ružing piling (50 kn)/
French Girl Jasmin Sea Polish piling; Net-a-Porter (265 kn)/
Oribe Côte d'Azur piling za tijelo; Net-a-Porter (564 kn)