Trending

Za nostalgiju u kosi zadužene su velike kopče

22. lipanj 2020.
Fotografija: Instagram

Nose se ukosnice s perlicama, rajfovi, scrunchie gumice i posljednje od dodataka za kosu - velike kopče - koje u 2020. godini gledamo drugim očima.

Obična plastična kopča za kosu kao novi ljetni modni dodatak? Ove godine kažemo da - sve ukazuje na njihovu transformaciju iz praktičnog pomagala koji se nosi po doma u modni dodatak koji je dio frizure za izlazak iz stana.

Inače im nismo pridavali nikakvu pažnju, bile su jedna od stvari iz kupaonice kojom neobavezno skupimo kosu na kraju dana ili za vrijeme obavljanja kućnih poslova. Sada, nakon što su prošle godine svoj trenutak imale ukosnice u svim oblicima i motivima, kako nam pokazuju trendovi nametnuti Instagramom, kopča za kosu zajedno s već popularnom scrunchie gumicom dodatak je koji se više ne skriva u četiri zida, već je zadužena za ljetne frizure koje se trude biti ležerne i neopterećene, naravno s dozom chica.

U duhu nostalgičnog povratka modnih i beauty trendova, tako su nam se vratile i kopče - crne, u pastelnim ili jarkim bojama, s motivom kornjačevine...koju god da odaberete (ili već imate), sigurno je da će looku dati retro štih. Kada je u pitanju frizura, što se manje trudite tim će bolje izgledati. Skupljena niska punđa s kopčom će najbolje izgledati, a kako bi bila stabilnija, kosu zavežite s gumicom i zatim učvrstite s kopčom za kosu. Nekoliko pramenova koji padaju i uokviruju lice će frizuri pružiti dodatni šarm. Nalaze se na policama svake drogerije po cijeni od nekoliko desetaka kuna, ali i neke od luksuznih modnih kuća dodatke za kosu imaju u svojoj ponudi pa ako želite posjedovati luksuznu kopču za kosu, možete je kupiti i za nekoliko stotina (ili više) kuna.