Lagani premaz

Za proljeće biramo neodoljivi sjaj na usnama

17. ožujak 2021.
Fotografije: Promo

Sjajila za usne jedan su od vodećih beauty trendova nove sezone koji će ostaviti po strani kremaste ruževe bogate teksture - za proljeće biramo lagani premaz sjajnim, gotovo nevidljivim bojama.

Dok nam maske i dalje (većinom) skrivaju usne, u potrazi smo za make-up proizvodima koji će obavljati dvije funkcije istovremeno - dekorativnu i onu njegujuću. Samim time mat završetak na usnama otišao je u mirovinu zbog čega smo pomalo i sretni jer, osim što isušuje usne, za proljetne lookove izgleda preteško.

Preferiramo zato beauty povratnike - lagane, osvježavajuće i slasne teksture u obliku sjajila za usne. Gloss je ponovno na snazi jednako kao što je bio početkom tisućljeća. Danas su ipak sjajila formulacijama bolja: njeguju usne, daju im neodoljivi sjaj i ne lijepe se pa nema stresa oko vlasi kose na usnama.

image
Sjajilo Too Faced Lip Injection Extreme; Cult Beauty (12 funti)(
sjajilo s kolagenom Collistar Plumping Gloss; Notino (163 kn)/
sjajilo Glossier (14 dolara)/
sjajilo za njegu usana Sisley Phyto Lip Gloss; Notino (323 kn)/
fotografija: Imaxtree

Volimo one prozirne koje naglašavaju prirodnu boju usana, nježno ružičaste ili boje breskve kako bi se usne dodatno naglasile. U duhu minimalizma i skinimalisma, beauty trendovi stavljaju naglasak na prirodnu ljepotu i sjajnu kožu lica koja lakše diše bez teških slojeva make-upa, što rado pozdravljamo u 2021. godini. Glossy look poželjan je i na očima, kao i na koži, lako ga je postignuti kremastim rumenilima koja su namijenjena za obraze, oči pa i usta. A za one dane kada vam ipak treba malo drame na očima, glossy sjajilo uskladite sa sjenilom u boji ili crnom olovkom na očima - na modnoj pisti je ovaj look dominirao u kolekciji Diora za novu sezonu.

image
Sjajilo NARS; Cult Beauty (19 funti)/
sjajilo Lancôme L'Absolu Gloss Rôsy Plump; Notino (209 kn)/
sjajilo Charlotte Tilbury Collagen Lip Bath; Cult Beauty (25 funti)
fotografija: Imaxtree