Povratak u budućnost

Zaboravite na svađe oko razdjeljka, cik-cak vole sve generacije

05. travanj 2021.
Fotografije: Profimedia
Ines Madunić
Ines Madunić

Milenijalci vole na stranu, gen Z sredinu, ali nema tko neće nositi cik-cak razdjeljak ove sezone.

Jaz među milenijalcima i generacije Z dodatno se produbio prije nekoliko tjedana kad su tinejdžeri i 20-godišnjaci proglasili razdjeljak na stranu smiješnim, zastarjelim i naprosto - ne cool. Milenijalci su izgubili živce, pogotovo zato što su se još oporavljali od otkazivanja skinny traperica pa su društvene mreže užarene od rasprave - kako izgledamo bolje, s kosom razdijeljenom na sredini ili sa strane? Ipak, postoji jedan trend koji se vraća baš u pravo vrijeme da pomiri sve generacije. Radi se o cik-cak razdjeljku. 

image
Christina Aguilera 2000.
Foto: Rex Features
image
Mandy Moore 2000.
Foto: Rex Features
image
Melissa Joan Hart kao Sabrina, mala vještica

Cik-cak je bio hit kasnih 90-ih i ranih 00-ih, a nosile su ga Christina Aguilera, Mandy Moore, Sabrina, mala vještica, Tara iz Buffy... Ukratko, sve it djevojke. Danas kosu na taj način nose Bella Hadid i Jennie iz Blackpinka, što znači da smo i mi već počeli s cik-cakom koji smo usavršili prije 20-ak godina. Cik-cak može biti na sredini (tamo je češće), ali i sa strane, što vam ostavlja dovoljno prostora za eksperimentiranje, pa i izabiranje strana u sukobu generacija. 

Svidjet će se milenijalcima zbog nostalgije, a generaciji Z zbog nečeg potpuno novog i drugačijeg. Uostalom, i druge 90s/00s frizure se nose - od debelih, naglašenih pramenova pa sve do onih izdvojenih koji uokviruju lice.