Tajna savršenog luka

Zaigrali ste se s pincetom? Imamo savjete kako obrvama vratiti prirodnu i čupavu raskoš

18. svibanj 2020.
Fotografija: Getty Images
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Ako ste ih uništili prekomjernim čupanjem u vrijeme kada su in bile potpuno tanke obrve, za njih ima nade: kako postići raskošne i guste otkrivaju nam profesionalke.

Početkom 2000. obrve su bile toliko tanke i oblikovane da su se jedva vidjele... Taj trend ostavili smo u prošlosti, a već nekoliko godina naglasak se stavlja na bogate i, u svom punom čupavom sjaju, prirodne oblike obrva. Dijelom ga možemo zahvaliti britanskoj manekenki Cari Delevingne koja je, kada se pojavila na sceni, bila je jedna od rijetkih s vrlo naglašenim lukom iznad oka, no ponovnu popularnost takvog oblika zahvaljujemo i pokretu naglašavanja prirodne ljepote.

Ipak, nismo svi prirodno nagrađeni raskošnim obrvama i, s druge strane, učestalo (ili nepravilno) čupanje, depiliranje i oblikovanje obrva može nanijeti štetu i zapravo ih prorijediti, pa je stari oblik teško vratiti. Možda ste i u karanteni posegnuli za pincetom ili trakama za depilaciju pa 'skinuli' više nego što ste zaplanirali. Pomoći ima u svakom od ovih slučajeva, a kako postići da obrve zablistaju u najljepšem izdanju, savjetovale su nam profesionalke. Ne zaboravite da ništa ne ide preko noći, pa se za bogatije obrve potrebno posvetiti njihovoj pravilnoj njezi.

image
Obrve Care Delavigne postale su novi beauty trend

"U trendu jesu deblje i što prirodnije obrve, ali ne pristaju svakom, odnosno treba ih prilagoditi ovisno o obliku lica i osobnosti klijentice", odgovara Tajana Bikić, vlasnica studija TB make-up i dodaje: "Ako pretjerate s čupanjem obrva treba ih pustiti dva do tri tjedna i nakon toga otići na oblikovanje kod stilista za obrve".

U trendu su deblje i što prirodnije obrve, ali ne pristaju svakom pa ih treba ih prilagoditi ovisno o obliku lica i osobnosti 

Vlasnica Brow Bara Manuela Picard onima koji su zapeli s tankim obrvama savjetuje threading - nakon čupanja koncem i bojanja zaista se vidi razlika i postignut je look debljih obrva. Manuela nam savjetuje i jedan od trenutno najpopularnijih tretmana - brow lift, odnosno brow lamination koji se radi po principu uvijanja trepavica. Dlačice se uredno počupaju, ali se ne šišaju sa škaricama već su počešljane prema gore, što ima daje puniji, prirodniji i uredno 'čupavi' look. Kaže, dobro rješenje je i bojanje kanom, što je zamjena za trajno bojanje obrva. Tretman kanom traje dva do četiri tjedna - boja se duže zadržava na dlačicama nego na koži, pa se postiže i 3-D efekt koji daje na punoći.

image
Čupavi look postiže se brow lamination - tretmanom koji ih 'drži' počešljanima prema gore

Pomoćnici za rast obrva su serumi i njegujuća ulja, pa ih u procesu nemojte zaboraviti. Manuela nam za najbolje rezultate savjetuje Revitalash serum za rast obrva RevitaBrow, a Tajana se oslanja na blagodati ricinusovog ulja, koje se između ostalog koristi i za rast kose, trepavica i za osnaživanje noktiju. Nanosite ga svaku večer, a za rezultate treba pričekati nekoliko mjeseci.