Mirisna sjećanja

Zanima li vas kako Lenny Kravitz nanosi parfem?

02. listopad 2020.
Fotografija: Paul Harris/Getty Images
Srđan Sandić
Srđan Sandić

A sve maskirano u proširenu dramaturgiju reklame parfema čije je zaštitno lice ovaj slavni pjevač.

Lenny Kravitz je i vruć (hot) i hladan (cold) – namjerno doslovno prevodimo ove opise. U proširenoj dramaturgiji kampanje za YSL čije je zaštitno lice -  slavni se pjevač prisjetio svojih omiljenih mirisa kroz život. Uostalom i sam je parfem čije je zaštitno lice – tako opisan. Parfem "Y" inspiriran je kultnom bijelom majicom i crnom jaknom Yves Saint Laurenta. Dominique Ropion kreirao je ovaj novi miris.

image
Lenny Kravitz, Jane Fonda i Sylvester Stallone/Getty Images

Prvo sjećanje asocirano kroz miris kao i kod većine ljudi, sjećanje je na miris majke, ali i mirise koje je ona voljela. Lenny se osobito rado sjeća mirisa njezina parfema.

"Kad sam bio dječačić, jasno se sjećam majke koja se priprema za izlazak. Prije nego bi otvorila vrata, pošpricala bi se svojim parfemom i tek onda izašla iz kuće.Trenutno ga osjećam u mislima; to je miris koji nikad neću zaboraviti. On je moje prvo sjećanje na miris koje je jako utjecalo na mene. Bio je dio njezina rituala. Kada bi ga stavilal, značilo je da izlazi nešto poduzeti, nešto obaviti. Radilo se o parfemu Estée Lauder, bila je to plava bočica s crnim slovima i zlatnim vrhom, i zvala se "Youth Dew". Smiješno je što se još uvijek sjećam imena. Nije to bilo nešto previše otmjeno, ali to je bio njezin miris."

Za magazin "The Cut" progovorio je i o svojim higijenskim navikama, ali i sportskim: 

"Naravno, ujutro prvo perem zube. Četkanje i čišćenje koncem je vrlo važno; zdravlje vaših usta i desni iznimno je bitno i povezano je s drugim dijelovima vašeg zdravlja na puno načina na koje ljudi zapravo i ne pomišljaju. Nakon toga izlazim iz kuće i vozim se po sat vremena biciklom, što osobito volim raditi ujutro. To je izvrstan način da započnete dan: ubacite kardio vježbu, pustite da se vaš um opusti i vi ste - slobodni. To je za mene oblik meditacije. Kada se vratim, napravim prirodan sok, skočim pod tuš, i, onda opet novi mirisi: voda i organska ulja."

View this post on Instagram

#WhyNot #yslbeauty @yslbeauty

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz) on

O samomu parfemu kojeg reklamira rekao je da ga podsjeća na intimne situacije iz djetinjstva koje su ostavile neizbrisiv trag u njegovim sjećanjima.

"Miris "Y" me zaista podsjeća na divna druženja s mojim djedom. Uvijek je bio lijepo dotjeran, u tim scenama mi se spremamo na obilazak Lincoln Centra ne bismo li pogledali predstavu - operu, balet, ili koncert", govori Lenny koji osobito voli kupke. 

image
Lenny Kravitz i kći Zoe Kravitz /Getty Images

"Radim do kasno u noć u studiju, pa ako sam dovoljno budan nakon muziciranja, kupam se da se rashladim i sve izbacim iz glave. Obično stavim esencijalna ulja u kadu. Sinoć su to bili sandalovina i naranča. Često koristim i kokosovo ulje, shea maslac ili kokosov maslac - sve 100 posto organsko. Nerijetko koristim samo vodu za pranje lica, a jedini sapun koji doma imam je bademov - dr. Bronnera. Njime perem svoje tijelo, kosu i odjeću."

Zanima li vas kako Lenny Kravitz nanosi parfem? Nikada nećete pogoditi! Jednostavno: prvo na desni zglob, a zatim malo na vrat i prsa. Šalili smo se, znali smo da ćete pogoditi.