Beauty trend

‘Zavjesa‘ šiške zamijenit će novi rez neobičnog imena

10. siječanj 2022.

Fotografije: rexfeatures.com

Nakon dugo vremena, "zavjesa" šiške će s trona najpopularnijih skinuti novi rez koji je još ljetos nosila Margot Robbie.

Bottleneck bangs doslovno možemo prevesti kao "šiške u obliku grla boce", što zvuči dosta nezgodno pa ćemo se držati originalnog naziva. One će, naime, zamijeniti popularne šiške u obliku zavjesa (curtain bangs) koje su posljednjih godinu dana bile jedan od omiljenih frizerskih trendova i iznimno traženi rez u salonima. 

Trend bottleneck šiški pokrenula je glumica Margot Robbie s naslovnicom britanskog Voguea još u lipnju 2021. godine. Od tada je potražnja za ovom frizurom postala sve veća, pa frizeri za 2022. šiške najavljuju kao jedan od većih trendova. Kao što ime govori, bottleneck šiške oblikom laskaju licu i uokviruju ga pramenovima - sredina šiški rezana je kratko, nešto iznad obrva, a ostali pramenovi gradacijski postaju sve veći kod područja oko očiju i sve do jagodične kosti. Konačni dojam većini odgovara puno bolje od klasičnog ravnog reza šiški - ovakvim stiliziranjem lice je uokvireno mekanim pramenovima koji se stapaju s ostatkom kose. 

Riječ je zapravo o dužim šiškama koje su skraćene na središnjem dijelu i lagano postaju sve duže kako kosa dolazi do obraza. S obzirom da je rez asimetričan, samim tim ova frizura ostavlja više ležernosti i slobode prilikom svakodnevnog stiliziranja. Osim Margot Robbie, ovu frizuru koja sedamdesete i suvremeni beauty look, već nose influencerice i poznata lica. Jeste li za promjenu frizure na početku 2022. godine?