Sky high lashes

Zlatna pravila za korištenje uvijača za trepavice

29. srpanj 2022.

Fotografije: IMAXtree

Trepavice koje su uvijene, duge i pune volumena postižu se u nekoliko koraka, s pravom maskarom i uvijačem za trepavice.

Na lošem je glasu kao sredstvo za torturu, dijelom i zbog svog nezgrapnog izgleda, no tko se upoznao s dobrobitima uvijača za trepavice navodi ga kao omiljenog pomagača u beauty redovima. Uz pravilno korištenje, uvijač će otvoriti pogled i trepavice učiniti vizualno gušćima i dužima, ako su k tome trepavice prirodno duge, neizbježan je efekt umjetnih trepavica, uz prirodniji i ljepši izgled. Kako biste od njega izvukli maksimum, i pritom očuvali trepavice i oči zdravima, pridržavajte se zlatnih pravila korištenja uvijača za trepavice.

1. Prvo i osnovno pravilo - nikada ne koristite uvijač nakon nanošenja maskare. U suprotnom, riskirate lomljenje i kidanje trepavica koje tako mogu postati slabije, a i sam rezultat su slijepljenje dlačice, dok će se maskara trusiti i ostaviti grudice. Dakle, prvo uvijanje, a zatim nanošenje sloja maskare.

2. Prilikom uvijanja lagano nagnite glavu prema natrag kako biste imali više prostora između trepavice i kapka. Uvijač pozicionirajte što bliže kapku, i pitom pazite da ne uhvatite dio kože - kada metalni dio uvijača sjedne na kapak najbolje ćete moći procijeniti je li u dobrom položaju. Lagano stisnite trepavice i zadržite 5 do 10 sekundi, bez prejakog pritiska kako se trepavice ne bi oštetile. Za dodatni efekt uvijenih trepavica, na kraju uvijačem uhvatite sredinu trepavica i lagano ih stisnite prema gore.

3. Prilikom nanošenja maskare, krenite od sredine, a ne samog korijena. Težina maskare napravit će kontraefekt i "povući" trepavice prema dolje, samim tim će i efekt uvijenosti biti slabiji. Za dnevne prilike i prirodni look dovoljan je jedan sloj, a ako želite dramatičan pogled, nanesite dva ili tri sloja.

4. Ne zaboravite na čišćenje uvijača, koji kao i sav make-up alat zahtijeva održavanje, prvenstveno kako biste izbjegli nanošenje prljavštine na osjetljivo područje oka. Redovito mijenjajte gumicu s uvijača nakon što primijetite da se "istrošila" - većina uvijača dolazi sa zamjenskom gumicom, a kupiti se mogu i samostalno. 

image

Uvijač za trepavice (s lijeva na desno): Aura; dm (26,90 kn/ Tweezerman Studio Collection; notino (234 kn)/ Inglot Eyelash Curler BM; notino (66,50 kn)/ ebelin; dm (22,90 kn)/
maskara Dior Diorshow Iconic Overcurl Waterproof (315 kn)/
maskara L‘Oreal False Lash X-Fiber (119 kn)/
maskara ILIA Limitless Lash Mascara (280 kn)/
maskara Maybelline Lash Sensational Full Fan Effect (49,90 kn)