Inicijativa

Zlostavljanje nije ljubav

23. studeni 2022.

Fotografije: Press

Gloria Glam

U prostorima Wespa spaces održana je YSL beauty konferencija pod nazivom "Abuse Is Not Love" (Zlostavljanje nije ljubav).

Otprilike svaka treća žena doživjet će nasilje u vezi tijekom svog života, a danas 600 milijuna žena u svijetu živi u zemljama u kojima se nasilje u partnerskim vezama ne smatra zločinom. Tema je to o kojoj se premalo govori i koju se nerijetko mistificira.

YSL Beauty pokrenuo je 2021. godine globalni program "Abuse Is Not Love" (Zlostavljanje nije ljubav), a u Hrvatskoj je postavio svoje temelje prošlogodišnjom suradnjom i povezivanjem sa zakladom Solidarna te trogodišnjim planom donacije kroz fond #spasime.

Ususret nadolazećem Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 25. studenog, YSL beauty inicijativa okupila je govornike iz struke, kolege iz medija te influencere s jednim ciljem - osvrnuti se na važan i sveprisutan društveni problem i povećati razinu svijesti i problematiku nasilja nad ženama, odnosno intimnog partnerskog nasilja (*IPV = intimate partner violence).

YSL beauty obvezao se učiniti sve što može kako bi žene koje se suočavaju s istim osnažio. U društvu Elle Selak Bagarić, kliničke psihologinje te Ivana Blaževića, predstavnika zaklade Solidarna održao se panel i pokrenula se važna društvena tema kojoj se pristupilo iz stručne i iskustvene perspektive govornika. Ukazalo se na što raniju potrebu prevencije i edukacije mladih ljudi kroz koju se bori i sam brend sa svojih 9 ključnih znakova koji ukazuju na signale potencijalnog zlostavljanja u vezama.

Sam Yves Saint Laurent je vjerovao još od davne 1961. godine da žene trebaju imati slobodu biti ono što žele biti, slobodu samostalnog izražavanja i nitko im nema pravo isto oduzeti. Borba za slobodom žena i dalje traje, a svi mi se kao osobni pojedinci trebamo boriti za osvještavanje ove problematike te prenošenje poruka novim naraštajima, bez obzira na rodoslovlje.